Friss hírek

Hülkenberg: Nem biztos, hogy elvárható, hogy 100%-ot hozzak ki az autóból

Nico Hülkenberg „relatíve elégedett” a Brit Nagydíj időmérő edzésén elért eredményével, ám szerinte nem elvárható a 100 százalékos teljesítmény ilyen körülmények között.

A Brit Nagydíj hétvégéjén Hülkenberg helyettesíti Sergio perezt a Racing Pointnál, miután a mexikói koronavírus-tesztje pozitív lett a hétvégét megelőzően. Hülkenberg csütörtökön délután tudta meg, hogy hétvégén versenyeznie kell, ezért nem volt sok ideje a felkészülésre. 

Az időmérő edzésen Hülkenberg nem sokkal maradt el a továbbjutástól a Q2-ben: mindössze 65 ezredmásodperc választotta el őt ettől, valamint csapattársától, Lance Strolltól is.

„Úgy érzem, hogy még több is volt ebben, és nem sikerült mindent kihozni az autóból” – nyilatkozta Hülkenberg. „A körülményeket figyelembe véve is elég kemény volt, nem tudom, hogy ilyen körülmények között el lehet-e várni, hogy 100 százalékot hozzak ki az autóból.”

„De igen, nem voltunk messze a Q3-as továbbjutástól. Játszottunk a különböző keverékekkel, ez megnehezítette azt, hogy megtaláljuk a jó ritmust.”

És hogy mi a célja a vasárnapi versenyen Hülkenbergnek? „Egyszerűen jó teljesítményt szeretnék nyújtani, az autót célba juttatni, és remélhetőleg néhány pontot szerezni” – mondta. 

„Ez természetesen egy új szituáció volt számomra, és mutatott néhány új dolgot, amit a csapattal, az autóval és motorral kapcsolatban tanulnom kell. Délután a szél még megnehezítette a munkánkat, mert ezek az autók ebben a tekintetben nagyon érzékenyek.”

„Ebből a szempontból nem volt ideális, de relatíve elégedett vagyok. Holnapra van egy gyors autónk, és azt mondom, hogy egy tisztességes rajtpozíciónk.”

Kövess minket Facebookon és Instagramon, hogy ne maradj le a Forma-1 legfontosabb híreiről! 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!