F170

Hülkenberg: Nem biztos, hogy elvárható, hogy 100%-ot hozzak ki az autóból

Nico Hülkenberg, Racing Point, British Grand Prix 2020, Silverstone
Fotó: Racing Point
Nico Hülkenberg „relatíve elégedett” a Brit Nagydíj időmérő edzésén elért eredményével, ám szerinte nem elvárható a 100 százalékos teljesítmény ilyen körülmények között.

A Brit Nagydíj hétvégéjén Hülkenberg helyettesíti Sergio perezt a Racing Pointnál, miután a mexikói koronavírus-tesztje pozitív lett a hétvégét megelőzően. Hülkenberg csütörtökön délután tudta meg, hogy hétvégén versenyeznie kell, ezért nem volt sok ideje a felkészülésre. 

Az időmérő edzésen Hülkenberg nem sokkal maradt el a továbbjutástól a Q2-ben: mindössze 65 ezredmásodperc választotta el őt ettől, valamint csapattársától, Lance Strolltól is.

„Úgy érzem, hogy még több is volt ebben, és nem sikerült mindent kihozni az autóból” – nyilatkozta Hülkenberg. „A körülményeket figyelembe véve is elég kemény volt, nem tudom, hogy ilyen körülmények között el lehet-e várni, hogy 100 százalékot hozzak ki az autóból.”

„De igen, nem voltunk messze a Q3-as továbbjutástól. Játszottunk a különböző keverékekkel, ez megnehezítette azt, hogy megtaláljuk a jó ritmust.”

És hogy mi a célja a vasárnapi versenyen Hülkenbergnek? „Egyszerűen jó teljesítményt szeretnék nyújtani, az autót célba juttatni, és remélhetőleg néhány pontot szerezni” – mondta. 

„Ez természetesen egy új szituáció volt számomra, és mutatott néhány új dolgot, amit a csapattal, az autóval és motorral kapcsolatban tanulnom kell. Délután a szél még megnehezítette a munkánkat, mert ezek az autók ebben a tekintetben nagyon érzékenyek.”

„Ebből a szempontból nem volt ideális, de relatíve elégedett vagyok. Holnapra van egy gyors autónk, és azt mondom, hogy egy tisztességes rajtpozíciónk.”

Kövess minket Facebookon és Instagramon, hogy ne maradj le a Forma-1 legfontosabb híreiről! 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS