Hülkenberg nem fizeti be magát sehova sem - F1VILÁG.HU

Hülkenberg nem fizeti be magát sehova sem

HIRDETÉS

Feltehetően tartalékversenyzőként folytatja forma-1-es pályafutását a Williamstől nemrégiben távozó Nico Hülkenberg – a német versenyző minden bizonnyal megállapodott a Force India alakulatával.


Feltehetően tartalékversenyzőként folytatja forma-1-es pályafutását a Williamstől nemrégiben távozó Nico Hülkenberg – a német versenyző minden bizonnyal megállapodott a Force India alakulatával.

A fiatal tehetség menedzsere, Willi Weber az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva nemrégiben elárulta, kisebb csapatoktól – így például a Virgintől – is ajánlatokat kaptak, ám Hülkenberg számára egy tesztpilóta állás lenne az ideális – a szakember elmondása szerint egy komolyabb csapatnál.

„Azon gondolkodtunk, adjunk-e magunknak egy év szünetet. De a mai világban az ember túl gyorsan feledésbe merül. Szóval azt gondolom, Nico számára is az lenne a megfelelő, ha egy jó csapatnál kapna helyet, ahol legalább gyakorolhat péntekenként. Ez az ideális alternatíva számára” – mondta Weber, aki nem kívánta megerősíteni a Force Indiával kapcsolatos értesüléseket.

„Nem mondhatok semmit a hivatalos bejelentés előtt.”

Weber elmondta, a Virgin azért sem lenne ideális választás Hülkenberg számára, mert Timo Glock személyében már képviseli valaki Németországot, ő ráadásul nagy tiszteletnek örvend csapaton belül.

„Egy olyasvalaki, mint Nico, nem sokat tanulhat egy kiscsapattól, hiszen már egy teljes szezon van a háta mögött. Volt egy ajánlat a Virgintől, ami nagyon örömteli, de Timo Glock személyében már van egy német versenyző a csapatnál, ráadásul ő már ott van egy ideje, szóval túl nagy a kockázat.”

A szakember nem rejtette véka alá véleményét a fizetős versenyzőkkel kapcsolatban sem.

„Az F1-nek ódzkodnia kellene attól, hogy egy másodosztályú szériává váljon, 14 igazi és 10 fizetős versenyzővel” – magyarázta Weber, hozzátéve, hogy az a versenyző, aki fizet egy versenyzői ülésért, előbb-utóbb alulértékeltté válik.

„Én nem vagyok hajlandó fizetni egy versenyzői ülésért Nicónak. Ha egyszer megteszed, akkor utána mindig pénzt kell majd hoznod, egyre többet és többet. Inkább a teljesítményt szeretném eladni.”

Hirdetés

„Ez a srác túl jó ahhoz, hogy fizessen egy pilótafülkéért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!