Hülkenberg nem fizeti be magát sehova sem

Feltehetően tartalékversenyzőként folytatja forma-1-es pályafutását a Williamstől nemrégiben távozó Nico Hülkenberg – a német versenyző minden bizonnyal megállapodott a Force India alakulatával.


Feltehetően tartalékversenyzőként folytatja forma-1-es pályafutását a Williamstől nemrégiben távozó Nico Hülkenberg – a német versenyző minden bizonnyal megállapodott a Force India alakulatával.

A fiatal tehetség menedzsere, Willi Weber az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva nemrégiben elárulta, kisebb csapatoktól – így például a Virgintől – is ajánlatokat kaptak, ám Hülkenberg számára egy tesztpilóta állás lenne az ideális – a szakember elmondása szerint egy komolyabb csapatnál.

„Azon gondolkodtunk, adjunk-e magunknak egy év szünetet. De a mai világban az ember túl gyorsan feledésbe merül. Szóval azt gondolom, Nico számára is az lenne a megfelelő, ha egy jó csapatnál kapna helyet, ahol legalább gyakorolhat péntekenként. Ez az ideális alternatíva számára” – mondta Weber, aki nem kívánta megerősíteni a Force Indiával kapcsolatos értesüléseket.

„Nem mondhatok semmit a hivatalos bejelentés előtt.”

Weber elmondta, a Virgin azért sem lenne ideális választás Hülkenberg számára, mert Timo Glock személyében már képviseli valaki Németországot, ő ráadásul nagy tiszteletnek örvend csapaton belül.

„Egy olyasvalaki, mint Nico, nem sokat tanulhat egy kiscsapattól, hiszen már egy teljes szezon van a háta mögött. Volt egy ajánlat a Virgintől, ami nagyon örömteli, de Timo Glock személyében már van egy német versenyző a csapatnál, ráadásul ő már ott van egy ideje, szóval túl nagy a kockázat.”

A szakember nem rejtette véka alá véleményét a fizetős versenyzőkkel kapcsolatban sem.

„Az F1-nek ódzkodnia kellene attól, hogy egy másodosztályú szériává váljon, 14 igazi és 10 fizetős versenyzővel” – magyarázta Weber, hozzátéve, hogy az a versenyző, aki fizet egy versenyzői ülésért, előbb-utóbb alulértékeltté válik.

„Én nem vagyok hajlandó fizetni egy versenyzői ülésért Nicónak. Ha egyszer megteszed, akkor utána mindig pénzt kell majd hoznod, egyre többet és többet. Inkább a teljesítményt szeretném eladni.”

„Ez a srác túl jó ahhoz, hogy fizessen egy pilótafülkéért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS