Hülkenberg: Nem javult a helyzet, még mindig nehéz követnünk egymást

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19. Austrian Grand Prix, Sunday 30th June 2019. Spielberg, Austria. Hülkenberg
Fotó: Renault
Bár az idei szezonra is mindent megtettek azért, hogy a versenyautók könnyebben tudják követni egymást a Forma-1-ben, Nico Hülkenberg szerint semmi nem változott, még mindig nagyon rossz a helyzet.

A jelentős szabályváltozásokra ugyan 2021-ig még várni kell, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csapatokkal együttműködve már az idei szezonra is módosított az aerodinamikai szabályokon.

Nico Hülkenberg mindazonáltal azt mondja, komolyan kell venni a dolgot, mert a helyzet még mindig nagyon rossz, és komoly problémát okoz a versenyzőknek.

„Hogy őszinte legyek, ugyanolyan rossz, mint eddig is. Főleg, amikor az ember nagyon közel, talán 5 tizedmásodpercre kerül az előtte lévőhöz” – mondta a német.

„Ha az előtted lévő srác valamiért meginog, vagy elkövet egy hibát, akkor a tapadáshiány néha annyira drasztikus, hogy le kell venned a lábad a gázról, különben kicsúszol. Tényleg olyan, mintha a Kínai nagy falnak ütköznél, vagy kihúznák a lábad alól a talajt.”

„Eltérő koncepcióra van szükségünk. És úgy tudom, ebbe az irányba haladunk.”

Hülkenberg abban bízik, a 2021-re tervezett új szabályokkal sikerül javítani a helyzeten.

„Azt gondolom, a technikai szabályok jó irányba tartanak, és számomra a legfontosabb tényleg az lenne, hogy az aerodinamikai szabályokat megfelelően alakítsák, hogy jó, szoros és tiszta versenyzést lássunk.”

Hülkenberg egyébként nemrég jelen volt azon az értekezleten, ahol a sportág elöljárói és a csapatok a jövőbeli regulákról egyeztettek.

„A találkozón mindenki megértette ennek jelentőségét, és úgy tűnt, mindenki ugyanazt akarja – elvégre a versenyzés és a kiváló show az, ami eladja a Forma-1-et, és kínál jó szórakozást.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS