Hülkenberg: Nem lesz gond a gumikkal hétvégén - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Nem lesz gond a gumikkal hétvégén

HIRDETÉS

Nem aggódik a biztonság miatt a Német Nagydíjat megelőzően a Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg, aki szerdán a versenyzőket képviselte a Sport Munkacsoport nürburgringi értekezletén.


Nem aggódik a biztonság miatt a Német Nagydíjat megelőzően a Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg, aki szerdán a versenyzőket képviselte a Sport Munkacsoport nürburgringi értekezletén.

A pálya melletti hotelben megtartott találkozón a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a csapatok, valamint a Pirelli képviselő is jelen voltak.

„Nincsenek rossz érzéseim már a hétvégével kapcsolatban” – mondta Hülkenberg a Sky Sports News-nak nyilatkozva.

A múlt hétvégi Brit Nagydíjon látott sorozatos defekteket követően a Pirelli úgy döntött, a Német Nagydíjra a Kanadában már egyszer kipróbált kevlárbetétes abroncsokkal érkezik, a Magyar Nagydíjtól kezdődően pedig teljesen új abroncsokat használ majd a mezőny.

Miután a versenyzőket Nico Hülkenberg képviselte a szerdai meetinget, a versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) csütörtöki ülésén beszámol majd az ott hallottakról versenytársainak.

„A Pirelli változtatott a karkaszon, ami így biztonságosabb lesz” – mondta.

„Teljesen biztosak ebben, és azt hiszem, Magyarországon egy újabb lépést teszünk majd meg, hiszen új gumikat vezetnek be, amelyek aztán szuperbiztonságosak lesznek.”

Korábban három csapat, a Lotus, a Ferrari és a Force India ellenezte az új, kevlárgyűrűs abroncsok bevetését, mostanra azonban már egyik alakulat sem áll a változtatás útjába.

„Csak a betétet cserélik kevlárra. Nem hinném, hogy ezzel problémáink lesznek, ha pedig javít a biztonságon, akkor természetesen ez egy jó dolog” – mondta Alan Permane, a Lotus pályaműveletekért felelős vezetője.

Hirdetés

„Ha a teljesítményről van szó, minden csapat a saját nótáját fújja. Ha viszont már a biztonság kerül előtérbe, az teljesen más dolog.”

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting elárulta, egyetlen csapat sem aggódik amiatt, hogy a változtatások miatt veszít a teljesítményből.

„Szó sincs erről” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!