Hülkenberg: Nincs idő a bizonyításra - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Nincs idő a bizonyításra

HIRDETÉS

Nico Hülkenberg tisztában van azzal, hogy nem lesz idő a bizonyításra, hiszen csapata azt várja tőle, hogy már az első versenytől kezdve eredményesen teljesítsen bemutatkozó szezonjában a Forma1-ben.

Nico Hülkenberg tisztában van azzal, hogy nem lesz idő a bizonyításra, hiszen csapata azt várja tőle, hogy már az első versenytől kezdve eredményesen teljesítsen bemutatkozó szezonjában a Forma1-ben.

A GP2 bajnoka a múlt héten próbálhatta ki első alkalommal a Williams idei autóját a spanyolországi Valenciában, és körülbelül még hét napja lesz arra, hogy a lehető legjobban megismerkedjen a technikával, ami igencsak kevés idő.

“Tudom, hogy nem lesz egyszerű a felkészülés a tesztkorlátozás miatt, de a célom az, hogy az első versenytől fogva eredményes legyek” – mondta Hülkenberg.

“Senki nem mondja azt, hogy van néhány versenyed arra, hogy felvedd a tempót és bizonyíts. Csak az lesz elfogadható, ha már az első versenytől fogva jól fogok teljesíteni, az átállásra egyszerűen nincsen idő.”

“A Williams azt várja tőlem, hogy jól teljesítsek, és gyors legyek. Nem neveztek volna ki versenyzőnek, ha nem ezt várnák tőlem. Azt nem mondták, hogy konkrétan milyen eredményeket várnak tőlem, de magasak az elvárások, ezzel tisztában vagyok.”

Hülkenberg a sportág legtapasztaltabb versenyzője, Rubens Barrichello oldalán mutatkozhat be a Forma-1-be, ami véleménye szerint komoly segítség lesz számára első évében, hiszen sokat tanulhat majd brazil csapattársától a szezon közben.

“Természetesen ez a segítségemre lesz” – folytatta Nico. “Örülünk, hogy velünk van Rubens. Mellette ülve a versenyzői eligazításon, hallgatva a tanácsait, és a meglátásait, azonnal érzi az ember, hogy nagyon sokat hozzá tud tenni mindenhez. Jó, hogy ő a csapattársam.”

A német versenyző azt is hozzátette, hogy a tavalyi évben elért sikerei után magabiztosan vág neki az idei szezonnak, és úgy érzi, felkészülten állhat rajthoz a szezonnyitón Bahreinben.

“Sokkal magabiztosabb vagyok a tavalyi év után, és készen állok az F1-re” – magyarázta. “A GP2-ben eltöltött egy év nagyon sokat segített nekem, és minden szempontból jobb lettem. Nagyon élveztem azt az évet, és abszolút úgy érzem, készen állok erre a nagy dologra.”

“Egy kiváló évet teljesítettem a GP2-ben, nem is gondoltam, hogy ennyire versenyképes leszek. Ha az alkalmazkodás ugyanolyan gyorsan menne a GP2-ben, az remek lenne.”

Hirdetés

“Nem lesz sok teszt a szezon előtt, azonban mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legjobb formában állhassak majd rajthoz a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!