A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg: Rövid volt az éjszaka, de megérte!

Tegnap délután óta sokat fordult a világ Nico Hülkenberg körül – a német alig néhány óra leforgása alatt lett újra Forma-1-es versenyző, miután Sergio Perez helyett ő vezet ezen a hétvégén, a Brit Nagydíjon.

Pereznél csütörtökön diagnosztizáltak koronavírust, így a Racing Pointnak gyorsan megoldást kellett találnia. Otmar Szafnauer csapatfőnök végül Nico Hülkenberg bevetése mellett döntött, aki természetesen igent mondott a felkérésre.

Hülkenberg csütörtök délután repülőre pattant, estétől hajnalig pedig a Racing Point silverstone-i gyárában készült a Brit Nagydíj nyitónapjára.

„Az elmúlt 24 óra egy kicsit különleges volt – őrült és vad!” – magyarázta a német pilóta az első két szabadedzés után.

„Tegnap délután fél 5-kor kaptam a telefonhívást, gépre ültem, és hajnali 2-ig üléspróbán voltam, ma reggel 8 órakor pedig 1 órát a szimulátorban töltöttem felkészülés gyanánt. Szóval rövid volt az éjszaka, de megérte!”

„Komoly erőfeszítéseket tett a csapat, szeretnék nekik is köszönetet mondani, az éjszakai műszak nagyszerű munkát végzett azzal, hogy beültettek az autóba, és még meglehetősen kényelmesre is sikeredett. És köszönet az FIA-nak is, hogy ilyen gyorsan intézkedtek a szuperlicenccel. Nagyon különleges volt.”

Hülkenberg azt mondja, bár jó fizikai állapotban van, azért hozzá kell szoknia az F1-es autókban tapasztalható elképesztő erőhatásokhoz.

„Ami a G-erőket illeti, nehéz ezekre edzeni, annyira egyedülállóak. Habár jó formában vagyok, ezek a fajta erők – főleg itt, az egyik leggyorsabb pályán, 35 fokban – elég megterhelőek. Ráadásul az év legmelegebb napját fogtam ki Angliában! Mindenből a legjobbat kaptam!”

A pénteki napon egyébként Hülkenberg csapattársa, Lance Stroll volt a leggyorsabb Silverstone-ban, míg a német pilóta a 7. helyen zárt.

„Látszik az óriási potenciál, az autó elképesztően gyors. A lágy gumikat még nem sikerült kimaxolnom, szerintem van még valamennyi a tarsolyomban, jobban kell használnom az abroncsokat. De ezen dolgozni fogunk este, próbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a hétvégéből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!