Hülkenberg: Sokkoló lesz, hogy nem vezethetek az F1-ben

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team with the media. Monaco Grand Prix, Wednesday 22nd May 2019. Monte Carlo, Monaco. Hülkenberg RTL
Fotó: Renault
10 év és 177 nagydíj után távozik a Forma-1-ből Nico Hülkenberg. A német versenyző helyét Esteban Ocon veszi át a Renault-nál, ráadásul momentán a visszatérésre sem lát sok esélyt.

A 32 esztendős versenyző nemrég egy interjúban elárulta, sokkoló lesz számára 2020-ban az, hogy nem vezethet majd a száguldó cirkuszban.

„Sokkoló lesz. 7 éves korom óta versenyzem, ebben a környezetben vagyok. Amióta az eszemet tudom, a Forma-1 elérése volt a célom, szóval egész életemben erre törekedtem. 10 éve voltam itt, most pedig jön egy szünet, vagy a történet vége. Szóval lesz egyfajta sokkhatás a rendszerben. De bizonyos szempontból ez izgalmas lesz, mert láthatom, hogyan birkózom meg ezzel, mi az, ami érdekel. Maga a tény önmagában izgalmas.”

Amikor a német versenyzőt a visszatérés lehetőségéről kérdezték, így felelt: „Senki sem tudja, hogy lesz-e lehetőség a jövőben, vagy sem… Szerintem senki sem jövőbelátó. Nem tudom. Rendben lesz, bárhogy is alakul, együtt fogok tudni élni vele, tovább tudok lépni.”

„A Forma-1 jelentős részét töltötte be az életemnek. 177 versenyen vettem részt, ezt csak nagyon kevesen mondhatják el magukról a világon. A versenyzésbe nőttem bele, aztán a Forma-1-ben váltam felnőtté. Ez egy sport, egy üzlet, sok minden egyszerre. És itt felnőni igazán különleges és egyedi.”

„Rengeteget tanultam sokaktól, sok barátot szereztem, akik szerintem a barátaim maradnak a paddockon, a versenyzésen túl is. Szóval sok mindent viszek magammal.”  

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!