Friss hírek

Hülkenberg: Szeretnék újra versenyezni, de nem mindenáron

Sebastian Vettel koronavírus-fertőzése miatt újabb két Forma-1-es versenyen állhatott rajthoz idén Nico Hülkenberg, a német pilóta azonban ezen a héten, Ausztráliában már nem ülhet autóba, honfitársa ugyanis meggyógyult betegsége után.

Hülkenberg a 2019-es idényt követően került ki az F1-es körforgásból, 2020-ban azonban több versenyhétvégén is autóba ülhetett, melyeken a koronavírusos Sergio Perezt és Lance Strollt helyettesítette.

Az Aston Martinnál idén Bahreinben és Szaúd-Arábiában is ő ülhetett be Vettel versenygépébe, és mindkét futamon eljutott a kockás zászlóig – igaz, pontot nem szerzett. Mivel Vettel a hétvégi, melbourne-i fordulóra visszatér, Hülkenberg pontosan ismét kispadra kényszerül.

Hirdetés
 

A német pilóta azt mondja, nagyon örülne annak, ha újra Forma-1-es szerződést kapna, de természetesen tudja, erre nem sok esély van.

„Természetesen hiányzik a versenyzés. Vannak napok, amikor jobban, és van, hogy kevésbé. Szerintem ez természetes. Szeretnék versenyezni, de nem mindenáron” – mondta az Aston Martin tartalékosa.

„Ha nem jön össze, akkor mentálisan többé-kevésbé megbarátkoztam a dologgal. 2020-ban és most a koronavírus miatt alakult így, szóval ki tudja, mi más történik idén? De elég nehéznek látom azt, hogy a jövőben ülést szerezzek magamnak. Ha viszont lehetőség adódik, csak hívjanak!”

Az Aston Martin jelenleg a Williams mellett az egyetlen csapat, mely nem tudott pontot szerezni eddig, Hülkenberg pedig elárulta, rengeteg munka vár rájuk.

„Van tennivaló, javítanunk kell az autón számos területen. Soha nem csak egy dologról van szó, amikor hiányzik a tempó. De abból a szempontból jó, hogy két versenyen részt vehettem, adatokat és információkat gyűjthettem, amikkel lehet dolgozni a jövőben.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!