Friss hírek

Hülkenberg tárgyal az Alfa Romeóval

A Renault-tól a szezon végén távozni kényszerülő Nico Hülkenberg megerősítette, felvette a kapcsolatot az Alfa Romeo csapatfőnökével, Frederic Vasseurrel.

Hülkenberg helyét Esteban Ocon veszi át a 2020-as szezonra a Renault-nál, nemrég pedig elismerte, a Haas idei küszködése is szerepet játszott abban, hogy az amerikai istállóval végül nem tudott megállapodni.

„Számos tényező szerepet játszott, és köztük volt az idei teljesítményük is” – mondta Hülkenberg, aki számára az egyetlen esélyt az F1-ben maradásra az Alfa Romeo jelentheti.

Az olasz-svájci istálló 2020 végéig szerződéssel rendelkezik Kimi Räikkönennel, Antonio Giovinazzi jövő évi helye azonban még nem biztosított.

Hülkenberget ráadásul igencsak jól ismeri a csapatot irányító Frederic Vasseur.

„Nincs más, aki jobban ismerné őt nálam. Az én csapatommal lett bajnok a Forma-3-ban és a Forma-2-ben is, én vittem őt a Renault-hoz is 2017-ben” – mondta a francia szakember még néhány hete.

Hülkenberg arra számít, hogy heteken belül tisztázódik jövője.

„Biztos soha nem lehetsz a dolgodban, de most már az év azon szakaszában járunk, amikor elérünk a határidőkhöz” – fogalmazott a német, aki megerősítette, voltak egyeztetései az Alfa Romeo csapatfőnökével.

„Természetesen voltak. Sok-sok éve ismerem őt, jó barátok vagyunk. Természetesen tárgyaltunk.”

Hülkenberg 2010-ben debütált a Forma-1-ben, ám ha nem talál magának ülést a jövő évre, jó eséllyel valahol máshol folytatja a versenyzést.

„Könnyen lehet, hogyha a Forma-1-en kívül találom magam, nem is akarok majd visszatérni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!