Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Hülkenberg türelmesen vár a győztes autóra

A Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg elárulta, türelmesen vár egy győztes autóra a hinwili alakulatnál azt követően, hogy a svájci kiscsapat kiábrándító formában vágott neki a 2013-as bajnokságnak.


A Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg elárulta, türelmesen vár egy győztes autóra a hinwili alakulatnál azt követően, hogy a svájci kiscsapat kiábrándító formában vágott neki a 2013-as bajnokságnak.

A német pilóta a Force Indiától érkezett a Sauberhez, miután a svájci alakulat története legerősebb idényét produkálta 2012-ben.

Idén azonban egyelőre nem megy a szekér Monisha Kaltenborn csapatának, a Sauber meg sem tudja közelíteni tavalyi teljesítményét. Hülkenberg elárulta, bár kétségkívül frusztráló a helyzet, tudja, hogy türelmesnek kell lennie.

„Ha megnézzük, nagyon keveseknek adatik csak meg, hogy rögtön győztes autóba ülhetnek” – fogalmazott a 25 esztendős tehetség.

„Tudom, hogy Jenson [Button] hosszú évekig a Hondánál volt, és képtelen volt megmutatni képességeit, mert egyszerűen nem volt elég jó az autója.”

„Olykor ez megtörténik, de versenyzőként persze az ember mindig arra vágyik, hogy legyen egy olyan autója, mellyel megmutathatja, mire képes, és tényleg jól tud teljesíteni – viszont türelmesnek kell lenni.”

Hülkenberg korábbi csapata, a Force India jól kezdte az idei szezont, a bajnokság első hét versenyén 46 ponttal szerzett többet, mint a Sauber, és jelenleg a McLarent is megelőzi a tabellán.

Hülkenberg az áprilisi Kínai Nagydíj óta nem tudott pontot szerezni, és bár elismeri, nem könnyű megbarátkozni ezzel a helyzettel, bízik abban, hogy csapata fordítani tud szerencséjén.

„Nagyon nehéz. Nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy vártuk, de ilyen az élet. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, meg kell próbálnunk javítani az autón. Be kell bizonyítanunk, hogy tudunk javítani az autón, és előre tudunk lépni.”

„Magabiztos vagyok, de hogy mekkorát tudunk előrelépni, és mit tudunk kihozni ebből az évből, azt még látnunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS