A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg válthatja Räikkönent az Alfa Romeónál

Befejezi Forma-1-es pályafutását a 2020-as szezon végén Kimi Räikkönen – legalábbis ezt mondja a finn versenyző honfitársa, a korábbi F1-es pilóta,a Mika Salo. A 2007-es világbajnok helyére Nico Hülkenberg érkezhet az Alfa Romeóhoz.

Räikkönen jelenleg érvényes szerződése az idei év végéig szól, és bár egyelőre még nincs hivatalos döntés arról, hogy hosszabbítanak-e a „Jégemberrel”, Mika Salo biztos benne, a finn pilóta nem folytatja.

„Kimi Räikkönen a 2020-as szezon végén szögre akasztja a sisakját” – jelentette ki az egykori Forma-1-es pilóta.

Räikkönen helyét jó eséllyel Nico Hülkenberg veszi majd át jövőre – a német versenyző többször egyeztetett már a csapatot irányító Fred Vasseurrel, akit ráadásul igencsak jól ismeri, hiszen az alsóbb szériákban a rutinos szakember volt az ő főnöke is.

„Egy kicsit még korai számunkra a versenyzőkről beszélni” – mondta nemrég az Alfa Romeo csapatfőnöke.

„Meg kell ezt beszélnem a tulajdonosokkal, és tudnom kell, mit akar csinálni Kimi. Jelenleg nem vagyunk olyan versenyképesek, mint reméltük. Először jobb autóra lesz szükségünk, hogy vonzóak legyünk egy versenyző számára.”

Hülkenberggel kapcsolatban Vasseur kifejtette: „Úgy gondolom, hogy Hülkenberg alapvetően egy alulértékelt versenyző a Forma-1-es paddockban. Én az egyik legtehetségesebb versenyzőnek tartom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!