Friss hírek

Hülkenberg: Vannak dolgok, amiket megbántam az F1-ben

A Renault Forma-1-es csapatától a szezon végén távozni kényszerül Nico Hülkenberg elismerte, vannak dolgok, melyeket utólag „megbánt” F1-es pályafutásával kapcsolatban.

A német versenyző 2010-ben csatlakozott a Forma-1 mezőnyéhez, a múlt hétvégi Orosz Nagydíjjal bezárólag pedig eddig 172 versenyen állt rajthoz – a dobogóra viszont mindezidáig nem tudott felállni.

Hülkenberg F1-es pályafutása most komoly veszélybe került, a Renault ugyanis még augusztus végén bejelentette, helyét 2020-ban Esteban Ocon veszi át.

Hirdetés
 

A német versenyző az Auto Hebdo című lapnak nyilatkozva nemrég arról beszélt, voltak olyan pillanatok pályafutásában, melyek igazán kellemetlenek voltak – például az, amikor a 2012-es Brazil Nagydíjon egy rossz előzési kísérlet miatt elveszítette esélyét a győzelemre a pole-ból indulva. Hülkenberg Lewis Hamiltont akarta maga mögé utasítani.

„A manőver balul sült el, de nem fogom 100 évig ostorozni magam. Ha nem próbálsz meg előzni, amikor lehet, jobb, ha munkát váltasz” – mondta Hülkenberg. „Természetesen van olykor frusztráció, még keserűség is, de ami azt illeti, nagyon jól aludtam aznap este.”

„Néhány hiba, egy rossz döntés a pályafutással kapcsolatban, és az ember gyorsan olyan helyzetben találja magát, mint én. Az F1-ben minden a részletekben rejlik.”

A német hozzátette, „természetesen” vannak dolgok, amiket megbánt F1-es pályafutása kapcsán, köztük „néhány döntést, bizonyos szituációkat”.

„De ilyen az élet. Végül is 10 éve vagyok már itt. 10 király és intenzív idény van a hátam mögött. Lehetett volna több sikerem, de lehetett volna rosszabb is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!