Hülkenberget akarja a Lotus új tulajdonosa

Nico Hülkenberget szeretné szerződtetni a 2014-es esztendőre a Lotus Forma-1-es csapatának új részvényese, a Quantum Motorsports.


Nico Hülkenberget szeretné szerződtetni a 2014-es esztendőre a Lotus Forma-1-es csapatának új részvényese, a Quantum Motorsports.

Ahogyan arról a minap már beszámoltunk, a Lotus vélhetően hamarosan bejelenti, mindenben megállapodott a befektetői társasággal, így évekre biztosított lesz a csapat Forma-1-es jövője.

Miután Kimi Räikkönen a szezon végén a Ferrarihoz távozik, az enstone-i gárdának új versenyző után kell néznie. Bár sokáig úgy tűnt, tehetős támogatója, a PDVSA miatt Pastor Maldonado lehet a befutó, most, hogy megköttetett az üzlet a Quantum Motorsports nevű vállalattal, Nico Hülkenberg érkezhet Romain Grosjean mellé.

„Mi, mint újdonsült tulajdonosok és részvényesek, világossá tettük preferenciáinkat” – mondta Mansoor Ijaz, a Quantum vezetője az AUTOSPORT-nak, amikor a Lotus jövő évi versenyzőpárosáról kérdezték.

„Szeretném, ha sima lenne az átmenet Kimi és a következő versenyző között, aki szerintünk Nico Hülkenberg lesz. Néha persze a dolgok nem ilyen egyszerűek, és nem mindig úgy alakulnak, ahogy az ember szeretné.”

Amikor a Hülkenberg szerződtetésével kapcsolatos határidőkről kérdezték, Ijaz így felelt: „Erre én nem tudok válaszolni. Amit elmondhatok, hogy a szerződés elő volt készítve, tehát készen állunk.”

„Tudom, hogy Nico egyre türelmetlenebb, és szerintem rövid időn belül tisztázódik a dolog.”

A szakember hozzátette, véleménye szerint a német tehetségre nagy jövő várhat a Forma-1-ben.

„Minden sportoló pályafutása véges, és ha még 5-7 év van benne, az elég lehet számára ahhoz, hogy felemelkedjen egy jó autóval, jó technológiával, és egy erős csapattal.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!