Hülkenberget beidézték az időmérős káosz után

Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team RS19. Italian Grand Prix, Friday 6th September 2019. Monza Italy. Hülkenberg
Fotó: Renault
A Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzését követően beidézték a versenybírók a Renault versenyzőjét, Nico Hülkenberget.

A német versenyző elsőként gurult pályára a kvalifikáció utolsó etapjának (Q3) végén, ám az 1-es kanyart átvágta. Mivel a mögötte érkező versenytársak gyakorlatilag lassúsági versenyt folytattak azért, hogy ne kerüljenek elé, és ne maradjanak szélárnyék nélkül.

Ennek aztán az lett a vége, hogy Carlos Sainz kivételével mindenki lecsúszott arról, hogy egy második gyorskört is teljesítsen az időmérő zárószakaszában.

A történtek után az FIA versenybírái beidézték Hülkenberget annak gyanújával, hogy szándékosan, indokolatlanul hagyta el a pályát az 1-es kanyarban.

Hülkenberget egyébként az eset után újságírók megkérdezték arról, „hogyan lehet 20 km/h-s tempónál elfékezni az első kanyart, mire a német így felelt: „Rosszat reggeliztem!”

Arról, hogy a versenybírók milyen döntést hoznak az esettel kapcsolatban, természetesen beszámolunk majd az F1VILÁG.HU-n.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS