Friss hírek

Hülkenbergnek kellett, hogy eltávolodjon kicsit az F1-től

A Forma-1-be többévnyi kihagyás után visszatérő Nico Hülkenberg azt mondja, jót tett számára az, hogy az elmúlt időszakban el tudott egy kicsit távolodni a száguldó cirkusztól.

Hülkenberg 2019-ben teljesítette utolsó teljes szezonját a királykategóriában, 2020-ban és 2022-ben pedig beugróként tudott helyettesíteni olyan pilótákat, akik elkapták a koronavírust a Racing Pointnál, illetve az Aston Martinnál.

Hülkenberg idén újra állandó tagja lesz a mezőnynek, a Haas csapata ugyanis úgy döntött, Mick Schumacher helyett neki ad lehetőséget a 2023-as évadban. A német pilóta a minap egy interjúban arról beszélt, milyen jót tett számára az, hogy el tudott szakadni az F1-től.

Hirdetés
 

„Nagyon pozitív volt számomra. Nyilván csak a saját helyzetemről tudok beszélni. De igen, 2019 nem mindig volt nagyszerű. Úgy éreztem azon a ponton, hogy szeretnék egy kis pihenőt” – mondta a német versenyző a Motorsport.com című internetes lapnak. „És amint az ember eltávolodik egy kicsit, másképp látja a dolgokat, új perspektívába helyezi a korábbi történéseket, azt, amit csinált.”

„Sok mindenre reflektálsz ilyenkor, feldolgozod az egészet. Az ember a téli szünetről is azt gondolja, hogy három hónap sok – pedig valójában nem, hiszen olyankor is dolgozik az ember. És az, hogy tisztes távolságot tudtam tartani, sokat segített nekem. Megnősültem, apa lettem. Annyi minden történt, zajlott az élet. Úgy gondolom, ez nincs hatással rám. Persze valahogy nyilván hatással van mindenkire, de inkább a szakmai értelemben vett eltávolodás volt hasznos.”

Hülkenberg azt mondja, az Aston Martin csapatánál betöltött tartalékversenyzői státusznak hála „játékban tudott maradni”, ugyanakkor nem volt nyomás alatt, és volt esélye a pihenésre.

„Teljesen más szerepkör volt, mint amit megszoktam. Ha nem ülsz autóban, és nem kell teljesítened napról napra, az teljesen más érzés” – magyarázta. „Sokkal nyugodtabb az ember, hiszen nincsenek meg a rossz napok az autóban.”

„Szóval nagyon nyugodt volt ebből a szempontból, ugyanakkor viszont az embernek hiányzik a versenyzés, az izgalom. És az az érzés uralkodott el rajtam, hogy szeretnék visszamenni, és egy darabig még ezt akarom csinálni.”

A német versenyző arról is beszélt, az elmúlt időszakban volt lehetősége arra, hogy átgondolja eddigi pályafutását, illetve az F1-ben hozott döntéseit.

„Az utólagos belátás csodás dolog. Természetesen néhány dolgot másképp csináltam volna. De nincs értelme rágódni a múlton. Tanulsz belőle, megpróbálod kijavítani a jövőben, és jól csinálni a dolgokat. Kétségkívül vannak olyan dolgok, amiken változtatni fogok a jövőben. Viszont vannak nagyon személyes dolgok is, amikbe most nem mennék bele.”

„Őszintén szólva volt néhány elszalasztott lehetőség, melyek szükségesek lettek volna ahhoz az utolsó lépéshez, hogy egy topcsapathoz kerüljek – ez tény. De azt gondolom, a Haas okkal akar engem – hisznek abban, hogy még képes vagyok rá, és minőségi munkát tudok végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!