Friss hírek

Hülkenbergnek szerződést ajánlott a Renault, de ő elutasította

A Renault igazgatójaként tevékenykedő korábbi F1-es világbajnok, Alain Prost elárulta, felajánlottak egy egyéves szerződést Nico Hülkenbergnek, a német azonban elutasította ezt.

A francia istálló csütörtökön jelentette be, Hülkenberg helyét 2020-ra Esteban Ocon veszi majd át, így ő lesz Daniel Ricciardo csapattársa a következő évadban.

Hülkenberg a bejelentés után nem rejtette véka alá csalódottságát, elmondása szerint viszont nem feltétlenül a teljesítmény, sokkal inkább Ocon nemzetisége miatt váltják le őt.

Alain Prost a Canal+ televíziós csatornának nyilatkozva viszont elárulta, valójában felajánlottak egy szerződést Hülkenbergnek, ő azonban elutasította azt.

„Jó, hogy Ocon francia, de nem lenne logikus, ha ez volna a döntő tényező” – mondta a korábbi Forma-1-es világbajnok.

„Ami döntő volt, hogy felajánlottunk Nico Hülkenbergnek egy egyéves szerződést – opcióval 2021-re. Ő azonban kétéves szerződést akart, nem pedig opciót.”

„Anélkül, hogy belemennék most a részletekbe, el kell mondanom, hogy nagyszerű munkát végzett a Renault-nál, de 3 év után azt látta, hogy nem fejlődünk olyan gyorsan, mint ahogy mindannyian reméltük.”

„Egy olyasvalakire volt szükségünk, aki némi vérfrissítést jelent a csapatnak, és több lelkesedést hoz. Esteban Ocon pedig új dinamikát hoz a Renault csapatába.”

Prost hozzátette, az, hogy Ocon francia, valójában extra nyomást jelent majd a 22 esztendős pilóta számára.

„Franciának lenni egy francia csapatnál nem mindig könnyű, és én tudom, miről beszélek, hiszen én is átéltem ezt. Egyáltalán nem könnyű.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Hülkenbergnek szerződést ajánlott a Renault, de ő elutasította
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!