Hungaroring: Még nem került szóba, hogy két versenyünk lesz

Továbbra is tartja magát az augusztus 2-ai dátum a Forma-1-es Magyar Nagydíj esetében – ezt nyilatkozta kedden a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt.

A szakvezető korábban az F1Világ.hu-nak nyilatkozva arról beszélt, természetesen szeretnék megrendezni a nyárra tervezett Magyar Nagydíjat, ám egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy amennyiben marad az augusztus 2-ai dátum, zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek lebonyolítani az F1-es futamot.

Hétfőn aztán a Forma-1 vezetősége bejelentette: a 2020-as szezon várhatóan július elején rajtol majd az Osztrák Nagydíjjal. Spielbergben két futamot rendezhetnek, mint ahogy Silverstone-ban is, az F1-es mezőny pedig ezután érkezhet meg a Hungaroringe.

Hirdetés
 

Gyulay Zsolt a minap egy interjúban elárulta, továbbra is folynak az egyeztetések a Liberty Mediával, és sok múlik azon, milyen kormányzati intézkedéseket hoznak az elkövetkezendő hetekben.

„Napi kapcsolatban állunk a jogtulajdonosokkal” – mondta Gyulay az Autosport című lapnak.

„A Liberty tisztában van azzal, hogy nyitottak vagyunk minden megoldásra, és készen állunk a versenyrendezésre. Hogy hogyan, az nyilván nincs irányításunk alatt, és függ attól, hogy milyen helyzetben lesz az ország.”

„Az intézkedések enyhítésére várunk, illetve arra, hogy hogyan és mikor tér vissza az élet a normális kerékvágásba. Az osztrákokkal és a britekkel együtt mi is megerősítettük, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a szezonkezdet mellett.”

„Beszéltünk a zárt kapus verseny lehetőségéről, de ez egy olyan protokoll, ami még kialakítás alatt van Ausztria számára. Ha megfelelően kialakul, mi is meg fogunk felelni a szabályoknak. Természetesen sok múlik a kormány által hozott rendeleteken is.”

„Egy dolog viszont biztos: a kormány és a Hungaroring számára is nagyon fontos a Magyar Nagydíj megrendezése.”

Gyulay azt mondja, még nem mondtak le arról, hogy nézők előtt rendezzék meg a 35. Magyar Nagydíjat.

„Két lehetőség van: az egyik, hogy nézők nélküli versenyt rendezünk, hasonlóképp Ausztriához. Ez nyilván nagy kiesést jelent a promóter számára.”

„A második opció, hogy rajongók előtt tartjuk meg a versenyt, amiben már 35 éves tapasztalatunk van. Tavaly nézői rekordot döntöttünk, és az előzetes jegyeladások alapján hasonlóan sok embert vártunk volna az idei versenyre is.”

„A jegyeladásokat nyilván leállítottuk a koronavírus-járvány kitörése óta, és alkalmazkodnunk kell az új helyzethez. Bár a pályahasználatot felfüggesztettük most, továbbra is karban tartjuk, jó állapotban van, hiszen fel voltunk készülve az augusztus 2-ai Magyar Nagydíjra.”

Fotó: Hungaroring Media

Arra a kérdésre, hogy alternatív dátum szóba került-e, Gyulay kifejtette: „Eddig más dátumról nem esett szó.”

Noha a Bild című lap értesülései szerint felmerült, hogy a Hungaroringen is két versenyt rendezhetnek, Gyulay elárulta, eddig ez sem merült fel a Liberty Mediával folytatott egyeztetések során.

„Túl korai még erről beszélni, mert az egyeztetések még nem jutottak el erre a pontra” – magyarázta.

„A versenypálya alkalmas arra, hogy két versenyt rendezzünk rajta egymás után, és az ország is profitálna belőle turisztikai vagy gazdasági szempontból, ha a csapatok két hetet töltenek el Magyarországon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!