Hungaroring: Még nem került szóba, hogy két versenyünk lesz

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Hungarian Grand Prix, Sunday 4th August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Renault
Továbbra is tartja magát az augusztus 2-ai dátum a Forma-1-es Magyar Nagydíj esetében – ezt nyilatkozta kedden a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt.

A szakvezető korábban az F1Világ.hu-nak nyilatkozva arról beszélt, természetesen szeretnék megrendezni a nyárra tervezett Magyar Nagydíjat, ám egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy amennyiben marad az augusztus 2-ai dátum, zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek lebonyolítani az F1-es futamot.

Hétfőn aztán a Forma-1 vezetősége bejelentette: a 2020-as szezon várhatóan július elején rajtol majd az Osztrák Nagydíjjal. Spielbergben két futamot rendezhetnek, mint ahogy Silverstone-ban is, az F1-es mezőny pedig ezután érkezhet meg a Hungaroringe.

Gyulay Zsolt a minap egy interjúban elárulta, továbbra is folynak az egyeztetések a Liberty Mediával, és sok múlik azon, milyen kormányzati intézkedéseket hoznak az elkövetkezendő hetekben.

„Napi kapcsolatban állunk a jogtulajdonosokkal” – mondta Gyulay az Autosport című lapnak.

„A Liberty tisztában van azzal, hogy nyitottak vagyunk minden megoldásra, és készen állunk a versenyrendezésre. Hogy hogyan, az nyilván nincs irányításunk alatt, és függ attól, hogy milyen helyzetben lesz az ország.”

„Az intézkedések enyhítésére várunk, illetve arra, hogy hogyan és mikor tér vissza az élet a normális kerékvágásba. Az osztrákokkal és a britekkel együtt mi is megerősítettük, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a szezonkezdet mellett.”

„Beszéltünk a zárt kapus verseny lehetőségéről, de ez egy olyan protokoll, ami még kialakítás alatt van Ausztria számára. Ha megfelelően kialakul, mi is meg fogunk felelni a szabályoknak. Természetesen sok múlik a kormány által hozott rendeleteken is.”

„Egy dolog viszont biztos: a kormány és a Hungaroring számára is nagyon fontos a Magyar Nagydíj megrendezése.”

Gyulay azt mondja, még nem mondtak le arról, hogy nézők előtt rendezzék meg a 35. Magyar Nagydíjat.

„Két lehetőség van: az egyik, hogy nézők nélküli versenyt rendezünk, hasonlóképp Ausztriához. Ez nyilván nagy kiesést jelent a promóter számára.”

„A második opció, hogy rajongók előtt tartjuk meg a versenyt, amiben már 35 éves tapasztalatunk van. Tavaly nézői rekordot döntöttünk, és az előzetes jegyeladások alapján hasonlóan sok embert vártunk volna az idei versenyre is.”

„A jegyeladásokat nyilván leállítottuk a koronavírus-járvány kitörése óta, és alkalmazkodnunk kell az új helyzethez. Bár a pályahasználatot felfüggesztettük most, továbbra is karban tartjuk, jó állapotban van, hiszen fel voltunk készülve az augusztus 2-ai Magyar Nagydíjra.”

Fotó: Hungaroring Media

Arra a kérdésre, hogy alternatív dátum szóba került-e, Gyulay kifejtette: „Eddig más dátumról nem esett szó.”

Noha a Bild című lap értesülései szerint felmerült, hogy a Hungaroringen is két versenyt rendezhetnek, Gyulay elárulta, eddig ez sem merült fel a Liberty Mediával folytatott egyeztetések során.

„Túl korai még erről beszélni, mert az egyeztetések még nem jutottak el erre a pontra” – magyarázta.

„A versenypálya alkalmas arra, hogy két versenyt rendezzünk rajta egymás után, és az ország is profitálna belőle turisztikai vagy gazdasági szempontból, ha a csapatok két hetet töltenek el Magyarországon.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS