Hungaroring: Rugalmasak tudunk lenni, ha halasztani kell a Magyar Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Hungaroring: Rugalmasak tudunk lenni, ha halasztani kell a Magyar Nagydíjat!

HIRDETÉS
A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt abban bízik, augusztusra javul a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet, így megtarthatják a Magyar Nagydíjat. Ha viszont a halasztás mellett kell dönteni, a magyar pálya rugalmas tud lenni.
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Florent Gooden / DPPI

Mindezidáig 8 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről született döntés a járvány miatt, az idény pedig leghamarabb június közepén rajtolhat el.

Hazánk július 30. és augusztus 2. között látja vendégül a Forma-1-es mezőnyt, a versenyszervezők pedig jelenleg úgy készülnek, megtartják a Magyar Nagydíjat. Minderről a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt beszélt a Nemzeti Sportnak.

„Ebben a helyzetben a legrosszabb talán nem is a futam elhalasztása, hanem az egészségügyi problémák és a kialakult szituáció gazdasági vonatkozásai” – fogalmazott a szakember a lapnak.

„Az elsődleges és legfontosabb feladatom, hogy a cég talpon maradjon, hiszen a Formula–1-en kívül az összes bevételi forrásunk a pályahasznosításból származik, a pályát azonban most bezártuk. Nagyon fontos, hogy mind a huszonnégy munkatársam egzisztenciája megmaradjon – ehhez nagy segítség lenne, ha az egészségügyi helyzet lehetővé tenné, hogy megrendezzük a 2020-as nagydíjat, hiszen a járvány kitöréséig elővételben remekül fogytak a jegyek.”

„Százszázalékos állami tulajdonú vállalatként természetesen napi kapcsolatban állunk saját minisztériumunkkal, szóval naprakészek vagyunk a történéseket illetően. Mindenki home office-ból végzi a munkáját, de a pályahasznosítás most megszűnt, így folyamatosan készítjük a forgatókönyveket. Egyrészt át kell gondolnunk, meddig tudjuk így átvészelni, másrészt készülünk a nagydíjra. A napokban jelentették be az azeri futam elhalasztását, de erre lehetett is számítani, mert egy városi pályán az előkészületek jóval nagyobb anyagi ráfordítást és munkát igényelnek, ami a jövőben felértékelheti a fix, épített pályákat. Ráadásul mi állami tulajdonú vállalat vagyunk kormánygaranciával, tehát nagyon stabil a hátterünk, így e szempontból is kedvezőbb a helyzetünk.”

Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát arra, az eredeti időpontjában meg tudják tartani a Magyar Nagydíjat, Gyulay kifejtette: „Mi így készülünk. Mindaddig, amíg nem születik más döntés, úgy vesszük, hogy lesz futamunk.A Liberty nem mondja le a teljes 2020-as világbajnoki sorozatot, ez teljesen biztos, mint ahogy abban is reménykedem, hogy augusztusig elhárul a halasztás veszélye, és Európában normalizálódik a helyzet.”

Fotó: Hungaroring Media

Az elnök-vezérigazgató hozzátette, napi kapcsolatban állnak a Forma-1 vezetőségével a koronavírussal kapcsolatos helyzet kapcsán.

„Természetesen napi kapcsolatban állunk, de úgy látom, az F1-nek most megvan a saját baja azokkal a futamokkal, amelyek hamarosan esedékesek lennének. A Magyar Nagydíj időpontja nagyon messze van – sem a szerződésünkkel, sem a dátumunkkal nincs probléma, tehát jelenleg nincs szükség bővebb egyeztetésre.”

A Nemzeti Sport megkérdezte Gyulay Zsoltot arról is, mi van akkor, ha mégis halasztani kell a hungaroringi versenyt.

Hirdetés

„Tőlünk bármikor meg lehet rendezni a nagydíjat: a pálya rendelkezésre áll, rugalmasak vagyunk, tehát ha a helyzet úgy hozza, maximálisan partnerek leszünk egy új időpont kijelölésében, de erről egyelőre nem esett szó. El tudok képzelni ilyen forgatókönyvet, ám még mindig úgy érzem, az eredeti, augusztus másodikai időpont megfelelhet a rendezésre.”

F1-híradó:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!