Friss hírek

Idén elveszíti monacói előnyét a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatánál attól tartanak, idén már nem támaszkodhatnak az elmúlt években látott legfőbb monacói előnyükre.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál attól tartanak, idén már nem támaszkodhatnak az elmúlt években látott legfőbb monacói előnyükre.

2012-ben Michael Schumacher a legjobbnak bizonyult a monacói időmérőn – igaz, egy korábbi büntetés miatt végül csak hátrébbról rajtolhatott –, míg tavaly Nico Rosberg a pole pozícióból rajtolva tudott nyerni a Hercegségben.

Hirdetés
 

A Mercedes számára tehát eddig igencsak feküdt a szűk utcai pálya, ennek pedig egyik legfőbb oka az volt, hogy autójuk gyakorlatilag rendre túlhevítette az abroncsokat, ennek viszont Monacóban pozitív hatása volt az időmérőn.

Bár a német istállónak minden oka meglenne az optimizmusra a hétvégi futam előtt, Toto Wolff, a gárda motorsport-igazgatója elárulta, mivel autójuk sokat javult az idei évre, ebből most nem tudnak előnyt kovácsolni.

„A múltban az alacsony tapadású pályákon, mint amilyen a monacói, könnyebben életben tudtuk tartani az abroncsokat. Idén viszont már nem jelent problémát a gumik túlhasználása” – magyarázta Wolff.

Miután a csapat jelentős előrelépéseket tett a gumikezelés tekintetében, egy körön feltehetően nem lesz akkora előnye riválisaival szemben.

A Mercedesnél mindenesetre bíznak abban, esélyük lesz a győzelemre a szezon hatodik futamán.

„Gyanítom, a motorerő nem lesz olyan fontos itt, és Monaco egyébként is mindig más valamiért. Most nyilvánvalóan adott egy csapat, mely előnyben van a többiekkel szemben, de egy olyan utcai pályán, mint a monacói, minden másképp alakulhat.”

„Viszont nyertünk itt tavaly, és természetesen szeretnénk ismételni idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!