Friss hírek

Idén is több versenyigazgató lesz a Forma-1-ben

Nem változtat a tavalyi gyakorlaton, idén is több szakember látja el a versenyigazgatói feladatokat a Forma-1-ben – árulta el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem.

A 2021-es szezonzáró versenyen történtek, illetve Michael Masi menesztése után döntött úgy a sportot irányító testület, hogy 2022-ben már ketten tevékenykednek versenyigazgatóként az F1-ben. A tavalyi szezonban így Niels Wittich és Eduardo Freitas látta el a feladatokat, igaz, a Japán Nagydíjat követően az FIA úgy döntött, az idény végéig Wittich marad szolgálatban.

A feladatok felosztása nem aratott osztatlan sikert a versenyzők körében sem – a pilóták érdekvédelmi szervezetének [GPDA] egyik igazgatója, George Russell korábban azt mondta, a versenyzők szerint „a rotáció nem a legjobb dolog egy sportág számára a következetesség miatt”.

Hirdetés
 

„Úgy tudom, soha nem volt ott egy versenybíró sem a korábbi versenyhétvégéről a következő versenyen, hogy beszéljen bizonyos döntésekről” – tette hozzá.

Az FIA azonban kitart döntése mellett, és nem áll szándékában, hogy idén újra egy szakember lássa el a versenyigazgatói feladatokat. Mohammed Ben Sulayem szerint fontos, hogy több embert foglalkoztassanak ezekben a pozíciókban, hogy sima legyen az átmenet, amennyiben valamilyen probléma merül fel a hivatalban lévő szakemberrel.

„Van most egy folyamat, és van egy csapatom, aki keresztül fog menni egy megfelelő folyamaton, tréningeket szerveznek a stewardoknak és a versenyigazgatóknak” – mondta az FIA elnöke. „Nem lehet csupán egy versenybíró. Véleményem szerint elő kell készítenünk egy második szerepkört is. Mi van, ha történik valami? Ha fenn akarjuk tartani a motorsportot, készen kell állnunk azzal, hogy tréningezünk.”

A szakember hozzátette, véleménye szerint sok tehetséges tisztviselő dolgozik az FIA-nál, akik segíthetnek az F1-es versenyek lebonyolításában.

„Nagyon hiszek abban, hogy valahol a világon vannak mindenkinél jobb versenyigazgatók és versenybírók. Most arra kérjük a nemzeti sportszövetségeket, hogy küldjenek hozzánk képzésre embereket – most már megfelelő szakembereink vannak ahhoz, hogy tréningezzünk. Szóval remek tisztviselőink lesznek, ezt megígérhetem.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!