Idén jobb lesz a viszony Hamilton és Rosberg között - F1VILÁG.HU

Idén jobb lesz a viszony Hamilton és Rosberg között

HIRDETÉS

Niki Lauda szerint 2015-ben sokkal jobb lesz majd a kapcsolat a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, a páros ugyanis az elmúlt idényt követően már jobban tiszteli egymást.


Niki Lauda szerint 2015-ben sokkal jobb lesz majd a kapcsolat a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, a páros ugyanis az elmúlt idényt követően már jobban tiszteli egymást.

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi háromszoros világbajnok szerint a tavalyi év balhéi – például Rosberg monacói időmérőn történt kicsúszása, vagy a két pilóta belgiumi ütközése – csak erősítették a két versenyző kapcsolatát.

„Amikor az ember felülkerekedik az efféle problémákon – hogy az egyik világbajnok lesz, a másik nem, hogy az egyik nekimegy a másiknak, a másik pedig nem –, akkor könnyebbé válik a helyzet, hiszen a teljesítményük alapján jobban tisztelik egymást” – mondta Lauda.

Nemrég derült ki, a Belga Nagydíj második körében történt ütközést követően a Mercedes csapata megtiltotta, hogy versenyzői beszéljenek egymással, vagy bárki mással csapaton belül, amíg a vezérkarral nem tisztázzák a történteket.

Habár a Mercedes Rosberget okolta a balesetért – ezért pedig kapott egy meg nem nevezett büntetést is házon belül –, Lauda szerint a legfontosabb az volt, hogy a versenyzők miképp reagálnak a történtekre.

„Spában volt a csúcspont. De aztán újra kontroll alatt tartottunk mindent. Nem mi mondtuk nekik a dolgokat, ők jöttek rá, mit kell tenniük. Innentől kezdve pedig jól működött minden, a végkifejlet pedig hihetetlen volt.”

„Keményen küzdenek egymás ellen, mégis az egyik megöleli a másikat és gratulál neki.”

Lauda nem gondolja úgy, hogy Hamilton előnybe kerül csapattársával szemben azáltal, hogy tavaly ő lett a világbajnok. Az osztrák szerint Rosberg visszavág majd idén.

„És pontosan ez az, amire szükségünk van – mert Nico vissza fog vágni, benne van a potenciál. Még van benne sebesség és teljesítmény, és a technikai hozzájárulása is nagyon komoly a csapat irányába.”

Hirdetés

„Szóval ismét élvezetes lesz a dolog kettejük között. És remélem, senki sem avatkozik bele ebbe.”

Lauda kifejtette, ő mindig normálisnak vélte, hogy feszültség van a csapattársak között a Forma-1-ben.

„Soha nem kedveltem [Alain] Prostot, soha nem kedveltem [Clay] Regazzonit, mint ahogy [John] Watsont sem, amikor versenyzésre került a sor, szóval ez teljesen normális. De van egyfajta tisztelet a másik iránt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!