Idén már nem lesznek jelentősebb fejlesztései a McLarennek - F1VILÁG.HU

Idén már nem lesznek jelentősebb fejlesztései a McLarennek

HIRDETÉS
Idén már nem lesznek jelentősen fejlesztési csomagjai a McLaren Forma-1-es csapatának – ezt az istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl árulta el a minap. A wokingiak kisebb újításokkal igyekeznek majd jobb teljesítményt kihozni az idei autóból.
Lando Norris, McLaren MCL36 exiting corner

A McLaren sokat várt az idei szezontól, abban bízott, új, MCL36-os kódjelű versenygépével a győzelmekért és a világbajnoki címért csatázhat majd, ehhez képest az idény rendkívül nehezen alakult a csapat számára. Bár a wokingiak aztán összekapták magukat, még mindig csak a középmezőny elejében foglalnak helyet, és egyelőre nemigen tudnak beleszólni a nagyok dolgába.

A brit istálló meglehetősen következetlen teljesítményt nyújt: bár az Emilia-Romagna Nagydíjon egy dobogó is összejött, három futamon képtelenek voltak a pontszerzésre. Ezt a következetlenséget pedig biztosan nem komoly fejlesztési csomagokkal fogják megoldani – mondja Andreas Seidl.

„A legfőbb dolog jelenleg az, hogy megpróbáljunk több teljesítményt kihozni abból a csomagból, ami van” – fogalmazott a csapatfőnök. „És aztán látnunk kell, milyen további kisebb változtatások érkeznek majd az autóra az idény során.”

A McLaren jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, noha az Alpine egyre nagyobb nyomást helyez rájuk.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy továbbra is próbálunk lépéseket tenni az autóval” – folytatta Seidl. „Ezzel a versenygéppel sikerült remek előrelépéseket tennünk azon gyengeségeinket tekintve, amelyek tavaly megvoltak – például a lassabb kanyarokban. Szóval határozottan azt gondolom, hogy az autónknak sokkal jobban fekszenek az ilyen jellegű pályán.”

„Ugyanakkor viszont – feltehetően azért, mert ezek az autók még meglehetősen újak – jelentős ingadozást látunk majd az egyes versenygépek között pályáról pályára. Lehet, hogy egyik hétvégén a harmadik vagy a negyedik leggyorsabb vagy, de a következőn hirtelen csak a hetedik legjobb vagy az időmérőn.”

„Ha csak minket nézünk, a szezon eddig elég hullámzóan alakult. Bizonyos okok miatt nehezen kezdtünk, de nagyon erős hétvégénk volt Melbourne-ben és Imolában. Majd újabb kihívást jelentő versenyek következtek, aztán egy erős monacói hétvége. Ezen a téren fejlődnünk kell, következetesebbnek kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!