Friss hírek

Idén minden futamot behúzhat a Red Bull? „Nagyon nehéz” dolguk lesz

Max Verstappen bahreini győzelmét látva sokan eltemették az idei F1-es szezont, de vajon mekkora esélye van a Red Bullnak egy totális dominanciára 2023-ban? Ezt a kérdést latolgatta egy neves szakember.

Bár még csak egyetlen futam zajlott le a 2023-as F1-es szezonból, Max Verstappen fölényes bahreini győzelmét látva számos rajongó azonnal eltemette az idényt és a holland pilótának adta a világbajnoki címet. Bár a Red Bull valóban lépéselőnyt élvez a riválisaival szemben, a Mercedes egykori vezető stratégája, James Vowles szerint a szezon során Ferrari közelebb fog hozzájuk kerülni, bizonyos helyszíneken pedig akár a Mercedes is meglepetést okozhat a többieknek.

„Hogy szerintem dominálni fog-e a Red Bull a szezon első részében? Nem, kétlem. Szerintem itt [Dzsiddában] a Ferrari sokkal közelebb lesz hozzájuk, amit pedig a Mercedes csomagjáról tudok, az alapján a Silverstone-hoz és Barcelonához hasonló pályákon ők is nagyszerűek lehetnek. A teljes szezont nézve szerintem a Red Bull lesz a leggyorsabb, de a fejlesztéseket tekintve hátrányban lesznek. Annyira talán nem, mint ami a kiegyenlített erőviszonyokhoz szükséges lenne, de hatással lesz rájuk.”

Hirdetés
 

„Tartom magam ahhoz, hogy a szezon során mások közelebb fognak kerülni hozzájuk. A szabályokat pedig átvisszük a következő évre, szóval szorosabb lesz a helyzet” – nyugtatta az idényt már most temető rajongókat a Williams új csapatvezetője.

Bár a Mercedes 2014-től egészen 2020-ig dominálta a sportot, most pedig úgy tűnhet, a Red Bull átvette tőlük a stafétát, Vowles szerint bármelyik istálló számára komoly feladat lenne elérni a százszázalékos győzelmi mutatót.

„A tél során egy-két rossz döntéssel teljesen el lehet rontani a soron következő szezont. Emellett amikor valaki gyors, akkor nem akar változtatni. Ha valaki ebbe a hibába esik, garantált, hogy a riválisai mindenen változtatni fognak. Amit tegnap letettél az asztalra, az holnap már nem lesz elég. Ennek következtében gyorsan utolérik azt, aki egy helyben toporog. Nagyon nehéz sokáig azon a szinten maradni, amit a Mercedes évekig képviselt. Ha a Red Bull ezt teljesíti, az hihetetlen eredmény lenne” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Idén minden futamot behúzhat a Red Bull? „Nagyon nehéz” dolguk lesz
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket
Verstappen még gyógyulási fázisban: Olyan volt, mintha hiányozna egy tüdőm!
Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!