Idén minden futamot behúzhat a Red Bull? „Nagyon nehéz” dolguk lesz - F1VILÁG.HU

Idén minden futamot behúzhat a Red Bull? „Nagyon nehéz” dolguk lesz

HIRDETÉS
Max Verstappen bahreini győzelmét látva sokan eltemették az idei F1-es szezont, de vajon mekkora esélye van a Red Bullnak egy totális dominanciára 2023-ban? Ezt a kérdést latolgatta egy neves szakember.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 05: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Bár még csak egyetlen futam zajlott le a 2023-as F1-es szezonból, Max Verstappen fölényes bahreini győzelmét látva számos rajongó azonnal eltemette az idényt és a holland pilótának adta a világbajnoki címet. Bár a Red Bull valóban lépéselőnyt élvez a riválisaival szemben, a Mercedes egykori vezető stratégája, James Vowles szerint a szezon során Ferrari közelebb fog hozzájuk kerülni, bizonyos helyszíneken pedig akár a Mercedes is meglepetést okozhat a többieknek.

„Hogy szerintem dominálni fog-e a Red Bull a szezon első részében? Nem, kétlem. Szerintem itt [Dzsiddában] a Ferrari sokkal közelebb lesz hozzájuk, amit pedig a Mercedes csomagjáról tudok, az alapján a Silverstone-hoz és Barcelonához hasonló pályákon ők is nagyszerűek lehetnek. A teljes szezont nézve szerintem a Red Bull lesz a leggyorsabb, de a fejlesztéseket tekintve hátrányban lesznek. Annyira talán nem, mint ami a kiegyenlített erőviszonyokhoz szükséges lenne, de hatással lesz rájuk.”

„Tartom magam ahhoz, hogy a szezon során mások közelebb fognak kerülni hozzájuk. A szabályokat pedig átvisszük a következő évre, szóval szorosabb lesz a helyzet” – nyugtatta az idényt már most temető rajongókat a Williams új csapatvezetője.

Bár a Mercedes 2014-től egészen 2020-ig dominálta a sportot, most pedig úgy tűnhet, a Red Bull átvette tőlük a stafétát, Vowles szerint bármelyik istálló számára komoly feladat lenne elérni a százszázalékos győzelmi mutatót.

„A tél során egy-két rossz döntéssel teljesen el lehet rontani a soron következő szezont. Emellett amikor valaki gyors, akkor nem akar változtatni. Ha valaki ebbe a hibába esik, garantált, hogy a riválisai mindenen változtatni fognak. Amit tegnap letettél az asztalra, az holnap már nem lesz elég. Ennek következtében gyorsan utolérik azt, aki egy helyben toporog. Nagyon nehéz sokáig azon a szinten maradni, amit a Mercedes évekig képviselt. Ha a Red Bull ezt teljesíti, az hihetetlen eredmény lenne” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!