Idén nem kap pénteki edzéslehetőséget Alonso - F1VILÁG.HU

Idén nem kap pénteki edzéslehetőséget Alonso

HIRDETÉS
Az idei nagydíjhétvégéken még biztosan nem fog Forma-1-es versenyautóba ülni a Renault színeiben jövőre visszatérő Fernando Alonso.
McLaren, Fernando Alonso, IndyCar, Indianapolis 500, 2019

A francia istálló szerdán jelentette be, leszerződtette a kétszeres világbajnokot, aki így 2021-től ismét az F1-es mezőny tagja lesz majd.

Alonso így Forma-1-es pályafutása során harmadszor lesz a Renault csapatának tagja – mely istállóval 2005-ben és 2006-ban is világbajnok lett.

Adja magát a kérdés, vajon a Renault a 2021-es idényre való felkészülésként már idén beülteti-e Alonsót egyik autójába a pénteki nyitóedzéseken? A kérdésre pedig Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke adta meg a választ.

„Nem hiszem, hogy szüksége van egy szabadedzésre ahhoz, hogy megismerkedjen egy Forma-1-es versenyautó procedúráival” – mondta a csapatfőnök. „Kétlem, hogy szüksége van rá. Szóval nincs ilyen tervünk.”

„Meglátjuk, hogy lesz-e valamilyen kínálkozó lehetőség. Arra mindig lesz mód, hogy beültessük őt egy 2018-as autóba. De hogy megerősítsem, nincs konkrét tervünk.”

„Egy ponton el fog majd jönni a gyárunkba, hogy találkozzon a csapattal. A személyzet bizonyos tagjait már ismeri, de vannak új embereink is. Azt gondolom, nagyszerű lehetőség az, hogy van egy kis ideje a következő idény előtt, hogy megismerkedjen a csapattal, azzal, ahogy dolgozunk. Kétségtelen, hogy motiváló lesz majd az érkezése a csapatunk számára.”

„A személyzetünk sok tagja, akik csatlakoztak hozzánk – főleg Enstone-ban – talán még csak tanulók voltak, iskolába jártak, amikor Fernando megnyerte az első bajnoki címét velünk. Szóval miattuk, hogy megmutassuk nekik, ki is ő, ki fogjuk használni ezt a lehetőséget. De ami az első szabadedzésen való szereplést illeti, kétlem, hogy szükséges lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!