Idő előtti autóbemutató a Caterhamnél

A tervezett „bemutató” előtt egy nappal saját Facebook-oldalán rántotta le a leplet 2012-es versenyautójáról a Caterham Forma-1-es alakulata.


A tervezett „bemutató” előtt egy nappal saját Facebook-oldalán rántotta le a leplet 2012-es versenyautójáról a Caterham Forma-1-es alakulata.

Mint ismert, a kiscsapat az F1 Racing magazin februári számában mutatja be új modelljét a nagyközönségnek. A lapot hivatalosan január 26-án kezdték volna terjeszteni, ám „a postaszolgálat gyors munkájának hála néhány olvasó már ma kézhez kapta az aktuális számot”, így idő előtt bemutatkozott az új versenygép.

A csapat egyelőre csupán egy képet töltött fel Facebook-oldalára a CT01-es kódjelet viselő autóról, és tájékoztatása szerint holnap további információkkal szolgál az új konstrukcióról.

A Renault-motorral hajtott versenygép egyik jellegzetessége kacsacsőrű emlősre emlékeztető orra, mely egyébként alacsonyabban helyezkedik el, mint az első felfüggesztés felső tartórúdjai. Idén várhatóan több hasonló megoldást látunk majd, köszönhetően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új szabályainak, melyek előírják, hogy az autó orrának alacsonyabban kell lennie, mint az elmúlt esztendőkben.

Az új Caterham tervezésekor a mérnökök minden bizonnyal jóval agresszívabb aerodinamikai irányvonalat követtek, mint az elmúlt két esztendőben, a csapat célja pedig nem titkoltan az, hogy felzárkózzon a középmezőnybe 2012-ben.

Az új versenygép a február 7-én kezdődő jerezi teszteken már pályára is gurulhat. A Caterham versenyzői idén is Heikki Kovalainen és Jarno Trulli lesznek, bár sajtóhírek szerint az sem elképzelhetetlen, hogy utóbbit a Renault-tól menesztett Vitaly Petrov váltja majd.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!