Időbe telhet, mire lezárul a Horner elleni belső vizsgálat - F1VILÁG.HU

Időbe telhet, mire lezárul a Horner elleni belső vizsgálat

Nem valószínű, hogy napokon belül döntés születik Christian Horner zaklatási ügyében — a Red Bull csapatfőnökét a hírek szerint több mint nyolc órán át hallgatták meg pénteken, Londonban.

Ahogyan arról az F1Világ is beszámolt, az 50 éves brit szakember ellen a Red Bull GmbH indított belső vizsgálatot, miután a hírek szerint egy munkatársa panaszt tett ellene nem megfelelő és uralkodó viselkedése miatt. A vizsgálat jelenleg is tart, az a Red Bull által megbízott külsős szakértő végzi, pénteken, Londonban pedig először hallgatták meg az ügyben Hornert, aki a hírek szerint saját ügyvédeivel érkezett.

A Sky Sports értesülései szerint az első meghallgatás több mint nyolc órán át tartott, Horner pedig — aki korábban határozottan elutasította a vádakat — fenntartja ártatlanságát, és tisztázni szeretné a nevét.

„Ahogy azt már kijelentettük, nem lenne helyénvaló kommentálni az ügyet a vizsgálat befejezése előtt” — fogalmazott szűkszavú közleményében a Red Bull GmbH.

Horner 2005 óta, tehát a kezdetektől fogva irányítja a Red Bull Forma-1-es csapatát, irányítása alatt az osztrák istálló hat konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet szerzett. Az energiaital-gyárosok február 15-én, tehát jövő csütörtökön mutatják be 2024-es versenyautójukat, egy héttel később pedig a Red Bull Racing már Bahreinben készül a március eleji szezonnyitóra a többi F1-es istállóval együtt.

A botrányos ügy időzítése tehát kétségkívül nem a legideálisabb a Milton Keynes-i istálló szempontjából, a Sky Sports szerint azonban a vizsgálat nincs az F1-es csapat időtervéhez kötve — noha a Red Bull „a lehető leggyorsabban” szeretné befejezni belső vizsgálatát.

Könnyen lehet tehát, hogy még egy darabig nem születik döntés a zaklatási ügyben — amíg pedig tart a vizsgálat, Hornert megilleti az ártatlanság vélelme, így el is láthatja csapatfőnöki feladatait. Az sem zárható ki, hogy a 2024-es világbajnoki évad is kezdetét veszi, mire eredmény — és döntés — születik az ügyben. Horner első meghallgatását jó eséllyel egy második is követi hamarosan, az ügyet vizsgáló jogász ugyanis minden kétséget kizáróan szeretne alapos munkát végezni. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!