Friss hírek

Időbe telik, míg a riválisok lemásolják a diffúzort

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a riválisok csak idővel fogják tudni lemásolni az FIA által szerdán legálisnak minősített dupla diffúzort, és ha el is készülnek az új elemmel, még akkor sem biztos, hogy sikerül nekik azonnali fejlődést elérniük.

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a riválisok csak idővel fogják tudni lemásolni az FIA által szerdán legálisnak minősített dupla diffúzort, és ha el is készülnek az új elemmel, még akkor sem biztos, hogy sikerül nekik azonnali fejlődést elérniük.

A Williams istálló, a Brawn GP-vel és a Toyotával egyetemben nyugodtan készülhet a soron következő versenyekre, miután a Fellebbviteli Bíróság szabályosnak minősítette dupla diffúzorát.

A döntés azt is jelenti egyben, hogy a riválisoknak most gőzerővel azon kell dolgozniuk, hogy mielőbb előrukkoljanak egy hasonló megoldással, ám ahhoz először át kell tervezniük autóikat, ami időbe fog telni, miközben a szóban forgó három csapat tovább növelheti előnyét.

Rosberg éppen ezért nyugodtan várja a következő versenyeket, mert úgy gondolja, hogy csapata egyelőre még nincs veszélyben.

“A többiek csak versenyek múlva kísérelhetik meg feltenni autóikra ezt a fajta diffúzort, és arra nincs garancia, hogy azt azonnal működésre tudják bírni” – mondta Rosberg a riportereknek Sanghajban.

“Egyáltalán nem biztos, hogy azonnal gyorsak lesznek az új elrendezéssel. Ez nem ennyire egyszerű. Rengeteg időbe telik, míg elkészülnek vele, és még akkor sem lehetnek biztosak abban, hogy működni fog.”

A német versenyző úgy gondolja, hogy csapata a harmadik legerősebb a diffúzoros trió közül, ám nagy meglepetésre az átlagos diffúzort használó Red Bull Racing is nagyon közel van hozzájuk.

“A Brawn a leggyorsabb jelen pillanatban, majd a Toyota, és azután szerintem nagyon szorosan egymás nyakán mi következünk a Red Bullal. Egyelőre nagyon jól állnak a dolgok. Úgy gondolom, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy az élre kvalifikáljuk magunkat, és további pontokat szerezzünk” – folytatta Rosberg.

A Williams versenyzője azonban elmondta, még koránt sincs lefutva a bajnokság, hiszen az új szabályok miatt akár egyik versenyről a másikra megváltozhat az erősorrend.

“Jó esélye van annak, hogy a Brawn lesz az a csapat, melyet meg kell majd verni a végső győzelemért, azonban az idei évben roppant intenzív az autók fejlesztése, mert mindenki próbál hozzászokni az új szabályokhoz.”

“Felteszünk egy új elemet, és egyik hétvégéről a másikra akár két-három tizedet is gyorsulhatunk néha. Szóval nagyon gyorsan változik az erősorrend, így néhány hónap múlva könnyen előfordulhat, hogy másképp fog kinézni a mezőny” – tette hozzá a német pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!