Friss hírek

F1: Időmérő helyett sprintfutam az F1-es Osztrák Nagydíjon?

Szinte biztos, július elején két ausztriai versennyel elrajtolhat a Forma-1 2020-as idénye, olasz sajtójelentések szerint ráadásul tervben van, hogy a második verseny időmérőjét egy sprintfutammal váltják majd ki!

Az osztrák egészségügyi miniszter szombaton nyilatkozta azt, megfelelőnek találták a Red Bull versenyrendezési terveit, így szinte biztosra vehető, hogy július első versenyhétvégéjén elrajtolhat majd a 2020-as világbajnokság Spielbergben. Sőt, a július 5-i futam után július 12-én még egy versenyt megrendeznének.

Az európai programtervezetet a Forma-1 vezetősége a hírek szerint jövő hét elején jelenti majd be: jó esély van rá, hogy az ausztriai versenyek után a mezőny Magyarországra látogat, majd két futamot tartanának Silverstone-ban.

Hirdetés
 

Úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Liberty Media a versenyhétvégék formátumának megváltoztatását is fontolgatja: eszerint az ausztriai és angliai második versenyek időmérőjét egy-egy sprintfutammal váltanák ki, melynek rajtsorrendjét a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje adná.

Hogy ezek a sprintfutamok milyen hosszúak lennének, arról nincs döntés, de feltehetően körülbelül 100 km-es távról beszélhetünk. Ha valóban bevezetik a rendszert, Ausztriában az időmérő futamon az első verseny győztese indulna az utolsó rajtkockából. Ugyanezt a szisztémát alkalmaznák aztán Nagy-Britanniában is.

Ahhoz, hogy jóváhagyják a javaslatot, a csapatok egyhangú beleegyezésére lenne szükség.

A hírek szerint a csapatok eheti értekezésén már egyeztettek a sprintfutam lehetőségéről: az FIA támogatja az F1 javaslatát, mint ahogy a csapatok többsége is. Úgy tudni, mindössze egy istálló ellenkezett, a többiek szívesen megvitatnák azt részletesen.

A mezőny tagja jövő héten várhatóan tovább egyeztetnek majd a kérdésben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!