Így áll a Mercedes a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest Hamilton szerint - F1VILÁG.HU

Így áll a Mercedes a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest Hamilton szerint

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője még nem teljesen elégedett a W14-es versenygéppel a bahreini F1-es teszteket követően, azonban nagyon bízik csapatában, hogy a jelenlegi problémákat is meg tudják oldani.
Lewis Hamilton Mercedes

Már a téli tesztek első napján kiderült, hogy a Mercedes legnagyobb problémája, a pattogás szinte teljesen eltűnt, ami felüdülést jelentett a csapat és a versenyzők számára is. Ezt tehát kipipálhatta az istálló, azonban még így is akadnak gondjaik az egyensúllyal, amire megoldást kell találniuk. 

„Érdekes néhány nap volt“ — nyilatkozta Hamilton tapasztalatairól. „Soha nem könnyű, sok felfedezést tettünk. Úgy gondolom, ami leginkább lenyűgözött, hogy ez a 11. évem a csapatnál, és mindenki ugyanazzal a mentalitással, kemény munkával jelent meg. Látjuk, hogy egy hegyet kell megmásznunk, és senki nem ideges, mindenki leszegett fejjel dolgozik.“

„Nagyon büszke vagyok erre. Mindenkire a garázsban, mindenkire a háttérben, és tudom, hogy a gyárban mindenki átnézi ezeket az adatokat, és nyomni fogja. A megbízhatóság összességében jó volt — nyilván volt egy megállásunk pénteken, de általában relatíve jó volt.“

„Végül pedig mindig jó, amikor a pálya kicsit hűvösebb lesz, felrakjuk a lágyabb gumit és megnézzük a különbségeket köztük. Még nem teljesen vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de a kezdethez ez egy jó pozíció“ — véli a brit, aki nagyon örült neki, hogy végre megszűnt a „delfinezés“ jelensége. 

„Ez egy gyönyörű világ, amikor nincs pattogás, látod az utat magad előtt és a testednek is jobb. De az egyenesben még tempót kell szereznünk“ — mondta észrevételeit a hétszeres világbajnok. 

Hamilton elárulta, a tavalyi teszt hidegzuhanyként érte őket — ehhez képest az idei év tapasztalatai felüdülést jelentenek számukra, és elárulta azt is, véleményük szerint hol állhatnak a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest. 

„Idén van néhány dolog, amin dolgoznunk kell, még mindig nem tökéletes, és nem vesszük fel a versenyt a Red Bull-lal, és talán a Ferrarival sem, de jobb a helyzet“ — mondta. „Vannak dolgok, amelyek változtak, a pattogás megszűnt, és néhány elem jobb eddig. De ki tudja, hol leszünk jövő héten? Egyszerűen pozitívnak kell lennünk, továbbra is hajtanunk kell, mert ezért élünk.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!