Így áll az F1-es pontverseny a Brit Nagydíj után - F1VILÁG.HU

Így áll az F1-es pontverseny a Brit Nagydíj után

HIRDETÉS
Kimaxolta hazai versenyét Silverstone-ban a világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton: a brit magabiztos győzelmet aratott, ráadásul a leggyorsabb kört is megfutotta, így a maximálisan megszerezhető 26 ponttal távozik Nagy-Britanniából.
2019 British Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a második helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, és nagyot csatázott Bottasszal, aki végül egy biztonsági autós periódus után veszítette el a vezetést a címvédővel szemben.

A Mercedes bajnoki éllovasa innentől kezdve nagy magabiztossággal haladt az élen, és pályafutása 80. győzelmét szerezte az F1-ben.

Újabb elsőségének köszönhetően Hamilton előnye tovább nőtt a tabellán: már 39 pontos előnnyel vezet Bottas előtt. Max Verstappen 136 egységgel a tabella 3. helyét foglalja el, Sebastian Vettel pedig pont nélkül zárta a hétvégét, így mindössze 3 pont az előnye csapattársával, Charles Leclerckel szemben.

Az egyéni pontverseny állása:

[table id=1 /]

A konstruktőrök versenyében az újabb kettős győzelemnek hála tovább nőtt a Mercedes előnye, a Red Bull pedig 52 pontra megközelítette a Ferrarit.

A konstruktőri pontverseny állása:

[table id=2 /]

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!