Így áll az F1-es pontverseny az Amerikai GP után - F1VILÁG.HU

Így áll az F1-es pontverseny az Amerikai GP után

HIRDETÉS
Austini második helyével bebiztosította Forma-1-es pályafutása hatodik világbajnoki címét Lewis Hamilton.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Top three qualifiers Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP, Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222MSXHK92111 // Usage for editorial use only //

A brit versenyző így 2008, 2014, 2015, 2017 és 2018 után idén is a száguldó cirkusz legjobbja lett, így a vb-címek tekintetében már csak Michael Schumacher előzi meg őt az örökranglistán 7 vb-diadallal.

Az összetett pontverseny második helyén idén Valtteri Bottas zár, míg a 3. hely sorsa még nem dőlt el: jelenleg Charles Leclerc birtokolja, ám Max Verstappen és Sebastian Vettel is esélyes még rá.

Az egyéni pontverseny állása:

Forrás: FIA

A konstruktőri pontversenyben a Mercedes már korábban bebiztosította világbajnoki címét, a Ferrari a 2., a Red Bull pedig a 3. helyet foglalja el.

A gyártók tabelláján jelenleg a McLaren foglalje el a 4. helyet, és bár matematikai esély még van a Renault feljebblépésére, szinte biztos, hogy a wokingiak ebben a pozícióban zárják az idényt.

A konstruktőri pontverseny állása: 

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!