Így értékelte Vettel az új fejvédőt - F1VILÁG.HU

Így értékelte Vettel az új fejvédőt

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője Silverstone-ban kipróbálta a Forma-1 legújabb fejlesztését, azt a „pajzsot”, amely a jövőben fejvédőként szolgálhatna a sportban.

Vettel csupán egy installációs kört teljesített az új eszközzel, aztán visszatért a bokszba – a német pilóta nem volt túl elégedett a fejvédővel, ezért a csapat le is szerelte autójáról.

A Ferrari versenyzője elmondta, eredetileg több kört teljesített volna a pajzzsal, azonban annyira kényelmetlenül érezte magát vele az autóban, hogy inkább visszahajtott a bokszba.

„Kipróbáltam délelőtt, és kicsit szédítő volt” – mondta Vettel. „Előrefelé nem túl jó a kilátás. Azt hiszem, ez a görbület miatt van, kicsit torzít. Az egyenesben légáramlat lett a sisakom mögött, ami előrenyomta a fejemet. Egy etapot terveztünk vele, de nem tetszett, szóval levettük.”

A kérdésre, a pajzs akadályozta-e a ki- és beszállásban, Vettel így válaszolt: „Az biztos, hogy nem segít. A beszállás nem számít, de a kiszállás inkább megszokás kérdése, szóval nem ez a legfőbb dolog.”

Vettel tavaly is amellett volt, hogy szükség van a fejvédőre a Forma-1-ben, azonban a Halo tesztelésekor is a kilátással voltak problémák. Az FIA bízik benne, hogy 2018-ra kifejlesztik a pajzs egy végleges verzióját, azonban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint inkább 2019-re kellene halasztani a bevezetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Így értékelte Vettel az új fejvédőt
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!