Így gondolkodik az Audi a pilótapiacról és Newey szerződtetéséről - F1VILÁG.HU

Így gondolkodik az Audi a pilótapiacról és Newey szerződtetéséről

HIRDETÉS
Nincs még végleges döntés arról, ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa a jövőben, az Audi Forma-1-es programját felügyelő Andreas Seidl pedig azt mondja, egyeztetéseket folytatnak a Sauber jelenlegi versenyzőivel, Valtteri Bottasszal és Zhou Guanyuval is. A szakember beszélt Adrian Newey esetleges szerződtetéséről is.
Andreas Seidl, CEO, Sauber Motorsport

Az Audi 2026-ban érkezik majd meg a Forma-1-be, ráadásul nemcsak motorgyártóként, hiszen egy ideje már tudni lehet, a német konszern teljes mértékben felvásárolja a Sauber F1-es csapatát. A vállalat nemrégiben jelentette be, egyik gyári versenyzőjük Nico Hülkenberg lesz, aki már az idei szezont követően távozik a Haas csapatától, és 2025-ben átül a Sauber autójába.

Nem titok, hogy az Audi Carlos Sainzot is szeretné leszerződtetni, a spanyol pilóta iránt azonban több csapat is érdeklődik, így egyelőre még nem született végleges döntés arról, hogy ki lesz a németek másik versenyzője. A minap a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjút az Audi F1-es programját felügyelő Andreas Seidl, aki elárulta, nyitott szemmel járnak a versenyzői piacon.

„Valtteri és Zhou teljesítményét tovább figyeljük és értékeljük” — mondta a német szakember. „Hálásak vagyunk mindazért, amit tettek és tesznek a Sauberért. Ugyanakkor viszont a piacon is körülnézünk, hogy minden lehetőségünk meglegyen, amikor döntést akarunk hozni az év későbbi szakaszában.”

„A pilótapiac jelenleg nehezen megjósolható. Mivel Nico szerződtetése biztos, nem különösebben sürgős a második ülésről dönteni. Inkább figyelemmel kísérjük pilótáink és a többi jelölt teljesítményét, és csak akkor hozunk döntést, amikor a legjobb döntést tudjuk meghozni.”

Az elmúlt hetek kétségkívül legnagyobb híre Adrian Newey Red Bulltól való távozása volt: a szakember jövő tavasszal int búcsút az energiaital-gyárosoknak, és bátran kijelenthető, nincs olyan csapat, mely ne tartana igényt a szolgálataira.

„Minden csapatnak érdeke lenne, hogy egy olyan ikon, mint Adrian Newey, csatlakozzon, mindazzal, amit a múltban elért” — mondta Seidl. „Számunkra az a fontos, hogy erős csapatot hozzunk létre, erős szemlélettel és csapatszellemmel, amely hajlandó együtt menni ezen az úton, hogy megküzdjünk a ránk váró kihívásokkal, és része akarjon lenni ennek az egyedülálló projektnek, amely sok ember számára csábító.”

„Az Audi F1-be lépése egyszeri esemény lesz. Az emberek formálhatják ezt a projektet, tudva, hogy az Audi mindent belead, és hogy minden rendelkezésre áll majd, ami szükséges ahhoz, hogy az F1 élmezőnyében harcoljunk – ez a megközelítés segít nekünk embereket bevonni, nem csak az F1-ből, hanem más motorsport-kategóriákból, más iparágakból, egyetemekről vagy iskolákból is – mivel fontos, hogy ne csak az F1 személyzetére összpontosítsunk.”

„Szeretnék bevonni embereket az F1-en kívülről is, hogy biztosítsam, hogy sokszínű munkaerőnk van. Az alapokat jól akarja csinálni az ember, de olyan embereket is szeretnénk, akik szokatlan gondolkodásmóddal rendelkeznek, hogy előnyt teremtsenek az F1 megszokott rendjéhez képest. A toborzási kampányunk nem a nevekre koncentrál, hanem arra, hogy megtaláljuk a megfelelő embereket a megfelelő pozíciókra, akik növelik a versenyképességünket és előrevisznek minket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!