Friss hírek

Így látta Vettel a Bottas-ütközést

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője Lewis Hamilton mögött, a 2. helyen ért célba a Magyar Nagydíjon – a német szerint nagy szerencséje volt a futam végén, amikor ütközött Valtteri Bottasszal. 

Vettel számára nem alakult egyszerűen a Magyar Nagydíj versenye – a kerékcsere nem ment simán a Ferrarinál, ezért nem sikerült az elévágás Bottasszal szemben.

Vettelnek így a pályán kellett legyőznie a finnt, ami ugyan sikerült, ám a két pilóta összeütközött. Végül Vettel autója nem sérült meg, így a második helyen ért célba.

„Hirtelen azt éreztem, hogy hátulról belém ütközött. Nem tudott hova menni, én voltam elöl” – mondta.

„Nem hibáztatom, azt hiszem, nem volt tapadása, és ha ennyire közel vagy, nagyon nehéz megállítani az autót. Szerintem blokkoltak a kerekei, aztán nekiütközött az autómnak.”

A Ferrari-pilóta hozzátette, biztos volt benne, hogy meg tudja előzni Bottast, magabiztos volt az autó teljesítményét illetően.

„Rögtön észrevettem, hogy nekem jobban megy. A hátsó abroncsaim jobb állapotban voltak, elég magabiztos voltam a 2-es kanyarban, hogy megelőzöm őt. Igyekeztem nem túllőni a célon a féktávon, ráléptem a pedálra, és amikor kanyarodtam, éreztem, hogy nekemjött.”

A német versenyzőnek nem sérült az autója a baleset után, így probléma nélkül vezette végig a hátralévő köröket.

„Szerencsém volt, hogy az incidens után meg tudtam fogni az autót, és szerencse az is, hogy nem kaptam defektet. A csapat azonnal mondta nekem, hogy rendben vannak a gumik. Azt éreztem, hogy az autó is rendben volt végig.”

A második hely megszerzésével Vettel minimalizálta a Lewis Hamiltonnal szembeni pontveszteséget – a világbajnoki pontverseny második helyezettjének hátránya így már 24 pont Hamilton mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!