Így néz ki a 2019-es F1-es mezőny - F1VILÁG.HU

Így néz ki a 2019-es F1-es mezőny

HIRDETÉS
Alaposan átrendeződik a Forma-1 mezőnye a 2019-es idényre – most persze nem feltétlenül az erőviszonyokra, sokkal inkább a pilótapiacon történő mozgolódásokra gondolunk.
Fotó: Red Bull Racing

Alaposan átrendeződik a Forma-1 mezőnye a 2019-es idényre – most persze nem feltétlenül az erőviszonyokra, sokkal inkább a pilótapiacon történő mozgolódásokra gondolunk.

Megmutatjuk, jelen állás szerint kik lesznek ott a rajtrácson a következő idényben!

Mercedes

Habár a Mercedesnél régóta hangoztatják, sajnálják, hogy nem tudnak helyet találni fiatal juniorjaiknak a Forma-1-ben, a német istálló úgy döntött, 2019-ben is változatlan felállással, a Lewis HamiltonValtteri Bottas kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Hamilton szerződése 2020 végéig szól a csapatnál, Bottasszal pedig a következő idény végéig hosszabbított a csapat.

Ferrari

Kétségkívül a legnagyobb várakozás Charles Leclerc szereplését előzi meg, aki idén az Alfa Romeo Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2019-ben viszont már a Ferrarinál bizonyíthat, méghozzá Kimi Räikkönen helyén.

Az ifjú monacóinak fel van adva a lecke, hiszen nem elég, hogy Räikkönent kell pótolnia, egy négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel oldalán kell helytállnia.

Red Bull

Hirdetés

Nemcsak a Ferrari, hanem a Red Bull is változtat felállásán a következő idényre – habár nem önszántából! Az energiaital-gyárosok még tavaly hosszabbították meg Max Verstappen szerződését 2020 végéig, és szintén megtartották volna Daniel Ricciardót a következő évre. Sokáig úgy tűnt, az ausztrál marad is a csapatnál, ám mindenki nagy meglepetésére a Magyar Nagydíj után bejelentette, 2019-re átszerződik a Renault-hoz.

Bár a logikus lépés az lett volna, ha a Red Bull a Renault-hoz kölcsönadott Carlos Sainzot ülteti autójába a következő idényre, az osztrákok végül úgy döntöttek, előléptetik a Toro Rossótól Pierre Gasly-t.

Renault

Ricciardo bejelentése alaposan felkavarta az állóvizet a Forma-1-ben: az ausztrál Nico Hülkenberg csapattársa lesz a Renault-nál.

Miután Ricciardo érkezése miatt Sainznak távoznia kell a Renault-tól, a Red Bull pedig nem kívánta szerződtetni őt, a spanyolnak új csapat után kellett néznie. Nem is kellett sokáig keresgélnie, a McLaren ugyanis gyorsan lecsapott rá, és honfitársát, a Forma-1-ből távozó Fernando Alonsót válthatja.

McLaren

A nyári bejelentés idején még nem lehetett tudni, ki lesz Sainz csapattársa a McLarennél, azóta azonban már az is eldőlt, hogy Stoffel Vandoorne is távozik a csapattól. A wokingiak így egy teljesen új párossal vágnak neki a 2019-es bajnokságnak: Sainz mellett Lando Norris vezetheti majd a McLaren másik autóját.

Haas

A Haas csapata viszont a folytonosságra épít: a csapat szeptember végén erősítette meg, 2019-ben is a Romain Grosjean – Kevin Magnussen kettőssel vág neki a Forma-1-es bajnokság küzdelmeinek.

Force India

A Force India az egyetlen olyan istálló az F1-es mezőnyben, mely még egyik jövő évi pilótáját sem nevezte meg. A nemrég tulajdonosváltáson átesett istálló egyik versenyzője viszont szinte bizonyosan Lance Stroll lesz, kinek édesapja, Lawrence Stroll az istálló egyik részvényese.

Sajtóhírek szerint Sergio Perez a csapatnál marad, állítólag a felek már meg is állapodtak egymással, ez pedig azt jelenti, hogy Esteban Oconnak távoznia kell az istállótól – és miután meglehetősen kevés opció maradt számára a következő idényre, egyre biztosabb, hogy jövőre nem lesz ott a mezőnyben.

Williams

A Williams pénteken jelentette be, hogy a következő pár évre leszerződtette a Mercedes juniorversenyzőjét, az idén még a Forma-2-ben vitézkedő George Russellt. Hogy ki lesz a csapattársa, az egyelőre még kérdés. Lance Stroll minden bizonnyal távozik a csapattól, így Szergej Szirotkinnak van esélye a maradásra. A Williams ülésére persze sokan pályáznak – köztük van Robert Kubica, Esteban Ocon, sőt, Pascal Wehrlein is.

Toro Rosso

A Toro Rossónál is csak egyik versenyző kiléte ismert: a Red Bull testvércsapata nagy meglepetésre nemrég bejelentette, hogy újra Daniil Kvyatot állítja csatasorba, aki így harmadik „etapját” kezdheti majd meg a faenzai istállónál. Pierre Gasly a Red Bull Racingnél folytatja, Brendon Hartley helye pedig meglehetősen bizonytalan. A legfrissebb sajtóhírek szerint a Toro Rosso listáján Pascal Wehrlein is szerepel.

Alfa Romeo Sauber

Ha van csapat, amire jövőre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni, akkor az kétségkívül a Sauber: egy izgalmas tehetség, Charles Leclerc ugyan távozik az istállótól, ám érkezik egy másik, a szintén Ferrari-junior Antonio Giovinazzi. Az olasz tehetség ráadásul nem mástól tanulhat majd, mint Kimi Räikkönentől, aki a Ferraritól való menesztése után úgy döntött, két évre leszerződik a svájciakkal.

A 2019-es F1-es mezőny (vastaggal szedve a már bejelentett versenyzők):

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Charles Leclerc
Red Bull: Max Verstappen, Pierre Gasly
Renault: Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo
Force India: Lance Stroll (?), Sergio Perez (?)
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
McLaren: Carlos Sainz, Lando Norris
Toro Rosso: Daniil Kvyat, Brendon Hartley (?)
Sauber: Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi
Williams: George Russell, Szergej Szirotkin (?)

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Így néz ki a 2019-es F1-es mezőny
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!