Így nyilatkozott Alonso a daytonai küzdelmek után - F1VILÁG.HU

Így nyilatkozott Alonso a daytonai küzdelmek után

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Bár technikai problémák miatt nem tudott jó eredményt elérni a daytonai 24 óráson, Fernando Alonso azt mondja, nagyon élvezte az amerikai kiruccanást.

Azok után, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok tavaly rajthoz állt az Indianapolis 500-on, múlt hétvégén egy újabb legendás versenyen, a daytonai 24 óráson is megmérettette magát.

Alonso csapattársai Lando Norris és Phil Hanson voltak, és bár egy ideig jól álltak a versenyen, végül több műszaki gondjuk is támadt. A United Autosports autója végül a 38. helyen zárt 91 körös hátránnyal.

A McLaren spanyol versenyzője ennek ellenére szép emlékekkel vesz búcsút Daytonából.

„Remek érzéseim vannak a versenyhétvégével, és az egész eseménnyel kapcsolatban” – mondta a spanyol versenyző. „Rendkívüli módon élveztem.”

„Az első etapok egyikében az ötödik helyen is voltunk. A defekttel 4 kört veszítettünk, és rengeteg sérülés keletkezett az autón. Remek szakasza volt a versenynek az, amikor átmentünk éjszakába. Meglepően versenyképessé vált az autónk.”

„A problémák ellenére jók a benyomásaim. Megtanultam, hogyan kezeljem a fáradtságot, a forgalmat, a sárga zászlós szakaszokat, vezettem éjszaka. Megtapasztaltam a versenyzőcserés procedúrát és a felkészülést az egyes etapokra. Tudom, hogy mennyit kell pihenni, és hogyan kell felkészülni, mielőtt vissza kell ülni az autóba.”

A nagy kérdés Alonso számára most az, hogy idén a Toyota színeiben rajthoz áll-e a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen is.

„Ha újra rajthoz állok egy 24 órás versenyen, sokkal felkészültebb leszek. Jobban ismerem a prototípusokat, mint két hete, mert tudok olyan dolgokat, melyekről korábban fogalmam sem volt a 24 órás kapcsán. Szóval nagyszerű emlékekkel hagyom maga mögött Daytonát úgy, hogy rengeteget tanultam.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!