Így nyilatkozott Bottas a csapatutasításról

Fotó: Pirelli
Valtteri Bottas Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője nem neheztel csapatára amiatt, hogy arra utasították, ne csatázzon Lewis Hamiltonnal a Német Nagydíj végén.

A futam végén, a biztonsági autós periódust követő új rajt után Bottas és Hamilton az első helyért csatáztak, azonban a Mercedes arra kérte a finn pilótát, hogy ne támadja csapattársát.

„Részemről nincsenek ellenérzések az utasítással kapcsolatban” – nyilatkozta Bottas. „Szerintem abszolút volt értelme.”

„Csatáztunk, de a versenyt már előtte elbuktam, mert számomra nagyon rossz időben jött a biztonsági autó, szóval nem a legkedvezőbben alakultak a dolgaim.”

Bottas hozzátette, az új rajtnál volt lehetősége arra, hogy csatázzon Hamiltonnal, a csapat csak később szólt neki, hogy tartsa a pozícióját.

Miután kiment a biztonsági autó, szabadon versenyezhettünk, és azt hiszem, remek csatát vívtunk Lewisszal az új rajt utáni első körben. Itt elég nagy tempókülönbségre van szükség ahhoz, hogy előzni tudj, és úgy, hogy többé-kevésbé ugyanolyan gumikkal voltunk, elég trükkös lett volna a helyzet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS