Így próbál javítani a bokszkiállásokon a Ferrari - F1VILÁG.HU

Így próbál javítani a bokszkiállásokon a Ferrari

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapata tavaly több kínos hibát is vétett a bokszban. A fejlődés érdekében a téli szünet alatt több százszor gyakorolták a kiállásokat.
GP BAHRAIN F1/2022 - DOMENICA 20/03/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz after pitstop

Sok kritika érte a Ferrari F1-es csapatát a 2022-es szezon során, ezek egy része pedig az alakulat bokszutcai munkájára irányult. A problémát az istálló is felismerte, ezért a 2023-as szezonra készülve több változást is bevezettek a csapat főhadiszállásán. Először is a bokszkiállásokon dolgozókat két csoportra osztották, akik a téli szünet alatt heti háromszor húsz alkalommal gyakorolják a kerékcseréket. Diego Ioverno a tréning kapcsán elárulta: tavaly a kiállásaik 73%-át sikerült három másodperc alatt teljesíteniük, ami a Red Bull 71%-os arányánál jobb, az általuk kitűzött 80%-os céltól viszont elmaradt. Steril körülmények között egyébként döbbenetesen gyorsan végeztek egy-egy kiállással.

„A gyakorlások során kivételes rekordokat állítottunk fel. 1,65 másodpercig jutottunk, de a laboratóriumban az autó mindig a tökéletes szögben érkezik és pontosan a kívánt helyen áll meg, míg egy versenyhétvégén számos változó teszi nehezebbé a feladatot. A 3 másodperc alatti idők nagyon jónak számítanak, a 3,5 másodpercesek még elfogadhatók, a 4 másodpercesek már elégtelenek, a 4,5 másodpercesekre pedig kudarcként tekintünk” – magyarázta a szakember.

A bokszkiállások finomítása mellett a Ferrari a szakembereik képzésére is több energiát fordít. Az idei évtől egy-egy szerelőjük több területen is képes lesz helytállni, így többé nem fordulhat elő az, hogy a hosszú versenynaptár miatt beállított “tartalékosok” a másodlagos szerepüket az elvártnál gyengébben teljesítik.

„Kulcsfontosságú növelni a csapat átlagos szintjét. Arra gondoltunk, idén rugalmasabbak lehetnénk: a kerékpisztolyt kezelő gyakorolhatja a kerékcserét is. 2023-ban az a célunk, hogy javuljunk, és elkerüljük azt, hogy például elveszítsünk egy kereket a bokszban” – tette hozzá Ioverno.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!