Így reagált a Honda a McLaren kritikájára

Reagált a McLaren kritikáira a Honda Forma-1-es programját igazgató Haszegava Juszuke, aki szerint nem igaz az, hogy a japán gyártó „elveszett”.

Reagált a McLaren kritikáira a Honda Forma-1-es programját igazgató Haszegava Juszuke, aki szerint nem igaz az, hogy a japán gyártó „elveszett”.

Reagált a McLaren kritikáira a Honda Forma-1-es programját igazgató Haszegava Juszuke, aki szerint nem igaz az, hogy a japán gyártó „elveszett”.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője nyilatkozott úgy a minap, azonnali változásokra lesz szükség a Honda részéről, amennyiben folytatni akarják együttműködésüket, a japánok ugyanis egyhelyben toporognak, és egy kicsit elveszettnek tűnnek a motorfejlesztés terén.

Brown kifejtette, nagyon aggódik amiatt, hogy emiatt nem tudják folytatni majd az együttműködésüket – a McLaren célja ugyanis az, hogy világbajnoki címekért harcoljon az F1-ben.

Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke a Motorsport.com-nak cáfolta, hogy elvesztek volna a fejlesztések során.

„Sajnálatos, hogy nem tudom meggyőzni őket arról, hogy jó irányba haladunk. De meggyőződésem, hogy nem vagyunk elveszve” – mondta a szakember.

„Még némi időre van szükségünk, de jó dolgokat csinálunk. Rengeteg intézkedést hozunk annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a fejlesztéseket, de ezekről most nem árulok el többet.”

A szakember persze pontosan tudja, az egyetlen módja annak, hogy meggyőzzék a McLaren, hogy versenyképes motort adnak a brit istállónak.

„Talán elhiszik azt, hogy a jövőben képesek leszünk rá, de meg kell győznünk őket erről azzal, hogy meg is mutatjuk.”

Haszevaga azt mondja, megérti Zak Brown frusztrációját, és kifejtette, a felek viszonya továbbra sem rossz.

„Nem lepett meg a nyilatkozata. Nem kell csodálkozni azon, hogy panaszkodik és hogy csalódott. Én is frusztrált és csalódott vagyok, az egész csapat az. Ez egy nagyon kemény helyzet számunkra.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren és a Honda képes lesz-e folytatni a közös munkát a legutóbbi kritikák után, Haszegava így felelt: „Efelől kétségem sincs. Erős csapatot alkotunk.”

„Eldöntöttük, hogy csapatként kerekedünk felül ezen a nehéz helyzeten. Együtt dolgozunk azért, hogy javuljon a helyzet.”

A McLaren ügyvezetője pénteken azt mondta, nyitottan gondolkodnak 2018-as lehetőségeikről, ha a Honda tovább folytatja a küszködést, Haszegava azonban kifejtette, a wokingi gárda nem szabott határidőt. Ettől függetlenül persze megpróbálnak mihamarabb egy továbbfejlesztett motorral előállni.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn egyébként pénteken a BBC-nek azt mondta, a Honda fontos a sportág számára, így szívesen segítenek a japán gyártónak.

„Ha tudunk tenni valamit, amivel segíthetjük törekvéseiket, hogy jobbak legyenek, meg fogjuk tenni” – mondta.

Haszegava persze örömmel vette Brawn szavait.

„Nem tudtam erről, de jó ezt hallani” – fogalmazott a japán.

A Honda a hírek szerint külső tanácsadókat is felbérelt, hogy mihamarabb fordítson a helyzetén.

„Soha nem mondtam, hogy nem akarunk külső segítséget. Ez jelenleg is zajlik, de azt nem árulom el, kikről van szó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!