Portugál Nagydíj
Lewis Hamilton, Sebastian Vettel
Fotó: Mercedes

Így reagált az FIA a Ferrari bizonyítékaira

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Így reagált az FIA a Ferrari bizonyítékaira

A Ferrari korábban úgy nyilatkozott, „fajsúlyos” bizonyítékokkal megy az F1-es versenybírák elé, és azt szerették volna elérni, hogy vizsgálják felül Vettel 5 másodperces büntetését.

A meghallgatás a Francia Nagydíj második szabadedzése előtt zajlott, ahova a Ferrari több bizonyítékot is magával vitt: Vettel autójának telemetriai adatait, különböző kameraállások elemzéseit (elölnézet, felülnézet, Vettel és Hamilton onboard felvételei, Vettel arckamerája).

Érdekesség, hogy a Ferrari bizonyítékként vázolta fel Karun Chandhok és a Sky Sports futam utáni elemzését, de fotókat és további videókat is bemutattak. 

Hamilton és Vettel GPS adatait is kielemezték, az érintett körre és az azt megelőzőekre vonatkozóan is, emellett a német pilóta „tanúvallomása” is a bizonyítékok listáján szerepelt. 

Az FIA döntése értelmében „nincsenek olyan jelentős és releváns új elemek, amelyek nem voltak elérhetőek az érintett verseny során”

Az FIA továbbá azt is leírja, a bizonyítékok jelentős része elérhető volt a kanadai verseny vége előtt is, így ezek számukra is láthatóak voltak.

A listában szerepel Karun Chandhok elemzése is, és habár ezt „újként” említi az FIA, leírják, hogy ez nem jelentős és nem is releváns bizonyíték, hiszen „ez egy harmadik fél személyes véleménye”

Vettel arckamerájának felvételei is újnak számítottak, azonban az ezen látottak más, korábban elérhető videókon is megtalálhatóak

Az FIA tehát nem folytatja az ügyet, így Vettel és a Ferrari nem harcolhat tovább a Kanadai Nagydíjon megszerzett első helyükért. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!