Így reagált Horner Perez újabb gyenge hétvégéjére - F1VILÁG.HU

Így reagált Horner Perez újabb gyenge hétvégéjére

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner nagyon reméli, versenyzőjük, Sergio Perez önbizalmat tud meríteni abból, hogy a mezőny közepéről rajtolva pontokat szerzett a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 21: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 21, 2024 in Barcelona, Spain. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202406210691 // Usage for editorial use only //

Miközben Max Verstappen Barcelonában újabb győzelmet szerzett, Perezre ezúttal sem számíthatott a Red Bull: a mexikói pilóta ugyan bejutott az időmérő utolsó szakaszába, ám rajtbüntetése miatt csak a 11. helyről tudott startolni a spanyolországi versenyen. Perez végül a 8. helyen ért célba, így összejött számára a pontszerzés.

Ezzel persze még nem lehet elégedett a Red Bull, Horner azonban reméli, Perez össze tudja kapni magát a folytatásban.

„A verseny előtt a szimuláció azt mutatta, hogy a 11. helyről rajtolva a 8. hely az optimum” — mondta Horner. „Ezt pedig megvalósította. Egy háromkiállásos stratégiával csináltuk meg. Remélem, hogy szerez némi önbizalmat ebből a versenyből, és remélhetőleg magával viszi ezeket a következő pár hétvégére is, amik nagy hétvégék lesznek számára.”

„Szükségünk lesz arra, hogy Checo is ott legyen az elejében, ezt ő és a csapat is tudja. Ha pedig a top 8 legvégén van, stratégiai lehetőségeket veszítesz, legyen szó a taktikák felosztásáról, és a többiről. Checo idei első négy-öt versenye fantasztikus volt, egyszerűen csak arról van szó, hogy fejben össze kell szedje magát.”

„Volt pár nehéz versenye, a dolgok nem alakultak jól számára, márpedig ő egy olyan versenyző, akit a magabiztosság hajt. Remélhetőleg szerzett némi önbizalmat abból, hogy újra pontokat szerzett, tisztességes versenyt futott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!