Így reagált Vettel arra, hogy Alonso veszi át a helyét jövőre - F1VILÁG.HU

Így reagált Vettel arra, hogy Alonso veszi át a helyét jövőre

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel még a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, a 2022-es szezon végén befejezi pályafutását a száguldó cirkuszban. Azóta az is kiderült, helyét Fernando Alonso veszi majd át az Aston Martinnál, most pedig megtudhattuk azt is, meglepte-e Vettelt a hír.
Portrait, Spa-Francorchamps, GP2214a, F1, GP, Belgium
Sebastian Vettel, Aston Martin

Alonso szerződtetése igencsak nagy vihart kavart F1-es berkekben, kiderült ugyanis, az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer az Aston Martin sajtóközleményéből értesült a csapatváltásról. Alonso ugyanakkor állítja, minden fontos személyt időben tájékoztatott.

Az Alpine ráadásul még egy pofonba beleszaladt, kiderült ugyanis, hogy az általa 2023-ra szerződtetni kívánt juniorversenyzője, Oscar Piastri megállapodott a McLarennel, így a fiatal ausztrál nemes egyszerűséggel kikosarazta őket.

Sebastian Vettel azt mondja, ő próbált kimaradni az F1-es körforgásból a nyári szünetben, így nem igazán értesült a hírekről.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy Alonso váltja őt 2023-ban, Vettel így felelt: „Igen is, meg nem is. Szombaton vagy vasárnap mondták nekem, Magyarországon, utána viszont, hogy őszinte legyek, nem követtem a híreket a szünetben, mert úgy éreztem, ez a jó stratégia.”

„Érdekel, hogy mi történik a szabályokkal, az autókkal, és mindezen dolgokkal kapcsolatban, de úgy gondoltam, az a jó döntés, hogy nem követem a Forma-1-es híreket. Kaptam pár telefonhívást a szünetben, külső szemlélőktől, illetve a barátaim, akiket meglátogattam, mondták, hogy mi történik. Hallottam, hogy elég turbulens volt a dolog, de ami azt illeti, nem igazán tudom, mi a jelenlegi helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!