Így szerepelt Alonso a daytonai időmérőn - F1VILÁG.HU

Így szerepelt Alonso a daytonai időmérőn

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Elégedetten nyilatkozott első sportautós időmérőjét követően a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso – a spanyol versenyző a 13. helyről vág majd neki a daytonai 24 órásnak.

Alonso 1 perc 37,008 másodperces időt ért el az időmérő edzésen, így 0,925 másodperccel maradt el a pole-t megszerző Renger van der Zandétól.

Alonso összesen 9 kört tett meg a kvalifikáción, és folyamatosan javítani tudott legjobbján.

[su_quote]„Tudván, hogy ez egy 24 órás verseny, feltehetőleg ez volt életem legkevésbé fontos időmérője”[/su_quote]

– mondta a 36 esztendős versenyző.

„Általában 60-70 köröm van felzárkózni egy időmérő után, de szombaton 24 óránk lesz erre. Remélhetőleg nem az időmérő volt a kulcsa ennek a hétvégének.”

Alonsót 5 LMP2-es autó is megelőzte az időmérőn, ám egyet le tudott gyűrni, mint ahogy a másik két Ligiert is – beleértve a United Autosports másik versenygépét, melyet Bruno Senna terelgetett.

„Szerintem remek időmérő volt. Örülök, hogy sikerült megtenni néhány kört forgalom nélkül – a szabadedzéseken óriási volt a forgalom, rengeteg minden történt. Az időmérőn viszont sikerült összerakni néhány kört, és jobban hozzá lehetett szokni az autóhoz” – folytatta Alonso.

„Elégedett vagyok a köreimmel, és többé-kevésbé az autó egyensúlyával is. Még javítanunk kell rajta egy kicsit, hogy növeljük a tempót. Örülök, hogy én voltam a gyorsabb Ligier, elég nagy előnnyel. Topversenyzők vannak a csapatunkban, Bruno Senna például az LMP2-es világbajnok, ő ül a másik autóban. Versenyképesnek éreztük magunkat, és elértük a maximumot.”

Hirdetés

A daytonai 24 órás verseny magyar idő szerint szombaton 20:40-kor rajtol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!