Így telnek Räikkönen napjai a karanténban - F1VILÁG.HU

Így telnek Räikkönen napjai a karanténban

HIRDETÉS
A családdal, és otthoni edzésekkel tölti a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet a Forma-1 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen. Az Alfa Romeo versenyzője az F1Világ.hu-nak mesélt arról, hogyan is telnek hétköznapjai.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Germany Grand Prix from July 25 to 28, in Hockenheim, Germany - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Räikkönen a mezőny többi tagjához hasonlóan természetesen nagyon várja már, hogy júliusban elkezdődjön a Forma-1 2020-as szezonja, ám míg a fiatalabb generáció online versenyzéssel múlatja az időt, a „Jégember” idejét alaposan leköti a család.

„Jól vagyunk, élvezzük az együtt töltött időt – ez olyasvalami, amire ilyen mértékben nem számítottunk a szezonkezdet előtt” – mesélte Räikkönen az F1Világ.hu-nak. „De így is eléggé zsúfoltak a napok, sok programunk van együtt, a gyerekekkel kint vagyunk, edzek és egyszerűen próbálunk feltöltődni.”

Räikkönen természetesen a kényszerszünet alatt is nagy hangsúlyt fektet az edzésekre – szerencsére Svájci otthonában is tud készülni az új szezonra fizikailag.

„Szerencsés vagyok, hogy van itt olyan hely, ahol biztonságosan kint lehetek” – mondta a finn. „Sportolunk, és a házunkban van egy edzőtermünk, szóval elég könnyű formában maradnom. Beszéltem Markkal a járványidőszak kezdete előtt, de a mostani edzésprogramom nem különbözik attól, amit a szezonon kívüli időszakban végzek.”

Räikkönent ráadásul a minap volt csapata, a Ferrari is meglepte egy kis ajándékkal: elküldték neki azt a versenyautót, mellyel 2018-ban megnyerte az Amerikai Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!