Friss hírek

Így telnek Räikkönen napjai a karanténban

A családdal, és otthoni edzésekkel tölti a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet a Forma-1 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen. Az Alfa Romeo versenyzője az F1Világ.hu-nak mesélt arról, hogyan is telnek hétköznapjai.

Räikkönen a mezőny többi tagjához hasonlóan természetesen nagyon várja már, hogy júliusban elkezdődjön a Forma-1 2020-as szezonja, ám míg a fiatalabb generáció online versenyzéssel múlatja az időt, a „Jégember” idejét alaposan leköti a család.

„Jól vagyunk, élvezzük az együtt töltött időt – ez olyasvalami, amire ilyen mértékben nem számítottunk a szezonkezdet előtt” – mesélte Räikkönen az F1Világ.hu-nak. „De így is eléggé zsúfoltak a napok, sok programunk van együtt, a gyerekekkel kint vagyunk, edzek és egyszerűen próbálunk feltöltődni.”

Hirdetés
 

Räikkönen természetesen a kényszerszünet alatt is nagy hangsúlyt fektet az edzésekre – szerencsére Svájci otthonában is tud készülni az új szezonra fizikailag.

„Szerencsés vagyok, hogy van itt olyan hely, ahol biztonságosan kint lehetek” – mondta a finn. „Sportolunk, és a házunkban van egy edzőtermünk, szóval elég könnyű formában maradnom. Beszéltem Markkal a járványidőszak kezdete előtt, de a mostani edzésprogramom nem különbözik attól, amit a szezonon kívüli időszakban végzek.”

Räikkönent ráadásul a minap volt csapata, a Ferrari is meglepte egy kis ajándékkal: elküldték neki azt a versenyautót, mellyel 2018-ban megnyerte az Amerikai Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!