II. Erzsébet királynő még a Red Bull Multi 21-botrányáról is tudott - F1VILÁG.HU

II. Erzsébet királynő még a Red Bull Multi 21-botrányáról is tudott

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azon szerencsések közé tartozik, akik személyesen ismerhették a múlt csütörtökön, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynőt. A szakember most elárult egy történetet, ami jól mutatja, a néhai uralkodó mennyire érdeklődő és tájékozott volt – még a Forma-1-gyel kapcsolatban is.

Hornert még 2013-ban hívták meg egy ebédre a Buckingham-palotába, amikor is a Brit Birodalom Rendjének tiszti kitüntetését vehette át a királynőtől. Ez épp akkortájt volt, amikor a Red Bull csapatánál forrtak az indulatok a két versenyző, az akkor már háromszoros világbajnok Sebastian Vettel, valamint Mark Webber között.

Nem sokkal korábban történt ugyanis az emlékezetes ’Multi 21-botrány’, amikor is Vettel a csapatutasítás ellenére támadást indított az ausztrál ellen, majd meg is előzte őt a Maláj Nagydíjon.

Horner elárulta, a házon belüli harc híre a palotába is eljutott, II. Erzsébet királynő pedig nem is volt rest rákérdezni a helyzetre a Red Bull csapatfőnökénél.

„Nyilvánvalóan nagyon szerette a lovait, nagyon szenvedélyes volt feléjük, versenyképes szellemiséggel bírt. Emlékszem, hogy ő és Fülöp herceg meghívtak egy ebédre a Buckingham-palotába” – idézte fel az akkori eseményeket a Red Bull-főnök. „Voltunk ott néhányan, ő pedig nyilván nagyon tájékozott volt. Aztán megkérdezte tőlem… leültünk ebédelni, és azt mondta, ’mi van a versenyzőiddel? Miért nem jönnek ki egymással?’”

Horner azt mondja, II. Erzsébet halálával egy lenyűgöző embert veszített el a világ.

„Ő volt a legfigyelemreméltóbb ember, aki azonnal megnyugtatott. És volt humorérzéke is. Nagyon-nagyon fog hiányozni. Rendkívül szomorú mindez, mert olyan hosszú ideig jelentett stabilitást, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen itt. Minden érmén, minden fonton rajta van. Nagyon sajnálatos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!