Költségplafon-ügy

II. Erzsébet királynőt gyászolja a Forma-1 közössége is

70 évnyi uralkodás után csütörtökön, 96 évesen elhunyt II. Erzsébet brit királynő – emléke előtt természetesen a Forma-1 csapatai is tisztelegtek az Olasz Nagydíj előestéjén.

II. Erzsébet az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb ideig hatalmon lévő monarchája volt, 1952. február 6. óta uralkodott, halálát pedig természetesen az egész világ megdöbbenéssel fogadta.

„A McLaren Racing Őfelsége II. Erzsébet királynőt gyászolja, miközben megemlékezik hihetetlen uralkodásáról is. Gondolatban a királyi családdal és az emberekkel vagyunk szerte a világon ebben a borzasztóan szomorú időszakban” – írta közleményben reagálva a Forma-1 legpatinásabb brit csapata, a McLaren.

De valamennyi F1-es istálló kommünikében reagált a királynő halálhírére: „Volt szerencsém néhány alkalommal találkozni Őfelségével. Egy olyan ország és közösség emlékezik rá, melyet több mint 70 éven át szolgált fáradhatatlanul, méltósággal. Szeretném mély együttérzésemet küldeni a királyi családnak” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Szívből jövő együttérzésünket küldjük egy úttörő nő elvesztése miatt. Gondolatban a királyi családdal, a brit emberekkel és a paddockban dolgozó brit kollégáinkkal vagyunk” – írta közleményében a Ferrari.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, az, amit a királynő véghezvitt uralkodása során, „még generációkon át érezhető lesz szerte a világban, azon értékek pedig, melyek mellett kiállt, a legjobb emberi értékek: méltóság, tisztelet és együttérzés”.

Részvétét fejezte ki a királynő halálhírére a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

II. Erzsébet királynőt gyászolja a Forma-1 közössége is
A Haast rendkívül zavarja Schumacher legutóbbi autótörése
Sainz elárulta, miért lesz nagyon érdekes a japán F1-es hétvége
Leclerc: Nagyon fontos lesz az utolsó szabadedzés!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!