Ilyen az új Red Bull extrém oldaldoboza a valóságban! - F1VILÁG.HU

Ilyen az új Red Bull extrém oldaldoboza a valóságban!

HIRDETÉS
A bahreini előszezoni teszt nyitónapjának délelőttjén alighanem a Red Bull új versenyautójára szegeződött a legtöbb tekintet — az energiaital-gyárosok egy igazán extrém autóval vágnak neki az új idénynek, a bemutatót követően pedig most már alaposabban is szemügyre lehet venni az RB20-ast.
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during the Red Bull Racing RB20 Filming Day at Silverstone on February 13, 2024 in Northampton, England. (Photo by Bob McCaffrey/Getty Images for Red Bull Racing) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202402210332 // Usage for editorial use only //

Sokan arra számítottak, a Red Bull idén egy, a tavalyi autóra meglehetősen hajazó modellel áll majd elő, a múlt heti prezentáción azonban igencsak nagy meglepetést okoztak azzal, hogy egy jócskán átszabott RB20-ast mutattak be. A prezentáción persze igyekeztek elrejteni a jelentősebb változtatásokat, így például az autó padlólemezét, valamint az oldalszekrényeket sem nagyon mutogatták.

Azt persze tudtuk, az energiaital-gyárosok egy hasonló megoldással álltak elő az oldaldobozok terén, mint amilyennel korábban a Mercedes próbálkozott, hogy hogyan is néz ki valójában ez az újítás, azt viszont csak ma délelőtt tudhattuk meg igazán.

Ahogyan azt sejteni lehetett, a Red Bull RB20-asán egy igencsak szűk vízszintes, és egy talán még szűkebb függőleges légbeömlő kapott helyet, úgy tűnik tehát, a Red Bull ezekkel a kis légbeömlőkkel meg tudja oldani a versenyautó főbb komponenseinek [motor, váltó, stb.] megfelelő hűtését.

Ugyanakkor kiderült az is, a Mercedes által korábban szintén használt, a motorburkolatra felkerült afféle „vállmegoldásnál” is elhelyeztek egy lépbeömlőt az osztrákok.

A teszt magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődött, ide kattintva pedig élő szöveges tudósítás formájában számolunk be az eseményekről!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!