Ilyen gumikat kapnak az F1-es versenyzők Monzában - F1VILÁG.HU

Ilyen gumikat kapnak az F1-es versenyzők Monzában

HIRDETÉS
Nyilvánosságra hozta a Forma-1-es csapatok olaszországi gumiválasztásait a sportág kizárólagos abroncsszállítója, a Pirelli.
HUNGARORING, HUNGARY - AUGUST 02: Nico Hulkenberg, Renault R.S. 19 during the Hungarian GP at Hungaroring on August 02, 2019 in Hungaroring, Hungary. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Az olasz gyártó a C2-es (kemény), C3-as (közepes) és C4-es (lágy) keverékeivel érkezik majd Monzába, a csapatok pedig értelemszerűen a leglágyabb vegyületből választották maguknak a legtöbbet.

A Mercedes és a Ferrari versenyzői a piros jelölésű gumikból 8 szettet kapnak majd, ám mindkét istállónál van némi eltérés a többi vegyületet tekintve házon belül, Lewis Hamilton és Charles Leclerc ugyanis a közepes keverékből mindössze 3 garnitúrát használhatnak, miközben csapattársaik 4-et.

Külön kiemelendő Max Verstappen gumiválasztása, ő ugyanis a leglágyabb gumikból 10 szettet kap majd, a közepesből 2, a kemény abroncsokból pedig csak 1 garnitúrát.

A Forma-1-es Olasz Nagydíjat jövő hétvégén rendezik – előtte viszont még Belgiumban vendégszerepel a mezőny.

A csapatok monzai gumiválasztásai:

Forrás: Pirelli

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!