Ilyen időjárást jósolnak az F1-es Japán Nagydíjra - F1VILÁG.HU

Ilyen időjárást jósolnak az F1-es Japán Nagydíjra

A jelenlegi meteorológiai előrejelzések szerint nem lesz esős verseny a Forma-1-es világbajnoki sorozat következő állomásán, Japánban.

A szingapúri versenyhétvégét követően a királykategória mezőnye egy jól ismert és közkedvelt helyszín, Szuzuka felé vette az irányt, ahol bizony számos alkalommal okozott problémát a kedvezőtlen időjárás. Az egyik legemlékezetesebb alkalom kétségkívül 2014-ben történt, amikor a rendkívül rossz időjárási viszonyok közepette Jules Bianchi a gumifalnak csapódott, a baleset következtében pedig hónapokkal később életét veszítette. De előfordult az is, hogy a szombati időmérőt kellett áttenni vasárnapra a rossz időjárás miatt.

Bár jelenleg is még tájfunszezon van Japánban, a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint ezúttal nem fog fennakadásokat okozni az időjárás. Az időjósok szerint pénteken azért lesz némi esély a csapadékre a délelőtti órákban, ám szombaton inkább csak borult idő fogadja majd a mezőnyt.

Vasárnapra, a verseny idejére aztán jó eséllyel teljesen kitisztul az ég, a hőmérséklet pedig a teljes versenyhétvége folyamán 27-29C° között alakul majd. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljes egészében száraz hétvége vár a mezőnyre, hiszen helyi záporok azért kialakulhatnak, ám attól feltehetően nem kell tartani, hogy a tavalyihoz hasonló körülmények fogadják a versenyzőket és a csapatokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!