Friss hírek

Ilyen lehet a McLaren 2018-as F1-es autója

A Marca című spanyol lap szerint így nézhet majd ki a McLaren Forma-1-es csapatának 2018-as versenyautója.

A patinás brit istálló az összes többi csapathoz hasonlóan gőzerővel dolgozik jövő évi modelljén, mely csak februárban gurul pályára majd először.

A McLaren 2018-ban már nem a Honda erőforrásait használja, hanem a Renault motorjaival vág neki a Forma-1-es bajnokságnak.

Zak Brown, az istálló ügyvezetője nemrég megerősítette, fontolóra veszik, hogy a csapat autói 2018-ban papajaszínben tündökölnek majd – mint ahogy Fernando Alonso versenyautója is ilyen színben állt rajthoz az Indianapolis 500-on.

A 2018-as szabályoknak megfelelően jövőre már nem lehet használni a cápauszonyszerű motorborításokat, illetve a T-szárnyakat sem, és az úgynevezett ’monkey seat’-re vonatkozóan is komoly korlátozásokat vezetnek be.

Emellett pedig felkerül majd a fejvédő bukókeret, azaz a Halo, amit kötelezően használni kell majd a következő idénytől. Emiatt 6 kg-mal megemelték az autók minimumsúlyát, habár a glória a különféle kiegészítésekkel ennél jóval többet nyomhat majd.

A Marca szerint egyébként a McLarennél csak a Renault-motornak hála mintegy 1 másodperces javulást várnak körönként.

Fernando Alonso, a McLaren kétszeres világbajnoka nemrég azt mondta, szeretne rendre dobogós eredményekért harcolni.

„A célom, hogy 2018-ban újra versenyképes legyek – nemcsak magam, de a rajongóim miatt is” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Szeretném ismét odatenni magam, jó lenne újra látni a spanyol zászlót a dobogón. Erre törekszünk majd.”

Alonso hozzátette, fontos, hogy már a téli teszteken jó formában legyenek, hiszen amint elkezdődik a szezon, nehéz lesz felzárkózni.

„Minden attól függ, mennyire leszünk versenyképesek már az első pillanattól kezdve, mert később már nehéz lesz befogni az élen állókat. Szóval fontos, hogy már Barcelonában, az idénynyitó előtti teszteken jó formában legyünk.”

„A Renault is nagyon keményen dolgozik, ők is tudnak javítani a motorjukon. A Red Bull már idén is igazán remek eredményeket ért el, szóval nagyon optimisták vagyunk. Viszont számos alkalommal voltunk már optimisták télen, és aztán kellemetlen meglepetések értek bennünket – szóval egy kicsit várjunk még ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!